Európske mestá

To najlepšie z metropoly Litvy: TOP 10 pamiatok vo Vilniuse

Vilnius,Litva
2020-07-30 12:00:00

Hlavné mesto Litvy založili v 14. storočí na mieste, ktoré sa vtedajšiemu veľkokniežaťu Gediminasovi prisnilo vo vešteckom sne. V súčasnosti spája šarm európskych metropol s typickou litovskou charizmou. Kedysi bol centrom záujmu Poliakov, Bielorusov i Rusov, ale nakoniec sa podarilo navrátiť ho späť do krajiny, s ktorou je od počiatku najviac spätý. viac »

To najlepšie z metropoly Škótska: TOP 10 pamiatok v Edinburghu

Edinburgh
2020-07-07 12:00:00

Hlavné mesto Škótska založili Rimania, ktorí si na tomto strategickom mieste vybudovali vojenský tábor. Postupne začali túto oblasť osídľovať a položili tak základy nádherného Edinburghu. Ten patrí ku historickým skvostom v krajine, pretože sa tam nachádzajú najcennejšie pamiatky, ktoré sú opradené tajomnými historkami. viac »

Najkrajšie anglické mestečká - dokonalé spojenie vidieckeho šarmu a pútavej histórie

 Bibury
2020-07-05 00:00:00

Odpútať sa od Londýna a zájsť aj do iných kútov Anglicka nie je jednoduchou výzvou. No predsa by ste mali okrem britskej metropoly spoznať aj iné malé mestečká, ktoré vám veľmi rýchlo priľnú ku srdcu. Často budete mať pocit, ako keby ste sa prechádzali v románe Charlesa Dickensa a objavovali čaro starého elegantného Anglicka. viac »

Chorvátsko neponúka len nádherné pláže, preskúmajte aj jeho najkrajšie mestá

Split: Pamiatky a miestny
2020-06-11 00:00:00

Dovolenka v Chorvátsku vyzerá u viacerých z nás ako cez kopirák. Po dlhej ceste ste radi, že sa konečne dostanete k moru a prvé dni iba oddychujete. Potom si maximálne zájdete obzrieť susedné mesto či Plitvické jazerá, inak iba leňošíte a ignorujete krásu tejto úžasnej krajiny. To je však škoda, nabudúce by ste si mali spraviť výlet aj do najkrajších chorvátskych miest. viac »

Talianske Brindisi – jeden z najdôležitejších prístavov v krajine

Brindisi
2020-05-22 12:00:00

Brindisi sa rozprestiera v oblasti Apúlia na juhu Talianska. V minulosti tam bol jeden z najdôležitejších prístavov v krajine, cez ktorý sa uskutočňovala výmena tovaru s Gréckom. To urýchlilo rozvoj celého regiónu, ktorý oproti svojim konkurentom výrazne napredoval. Najjednoduchšie sa do Brindisi dostanete z Viedne, ktorá ponúka dvakrát do týždňa priame spojenie s týmto mestom. viac »

Sevilla – andalúzska elegánka si vás vďaka ohnivej kultúre omotá okolo prsta

Sevilla, Španielsko
2020-05-21 08:00:00

Slávne býčie zápasy, charizmatické flamenco, Semana Santa a najmä neopísateľná historická hodnota – hlavné mesto španielskej Andalúzie – Sevilla v sebe spája to, po čom prahne srdce každého náročného cestovateľa. Vitajte v metropole, ktorá začala svoju históriu písať v 9. storočí pred našim letopočtom. viac »

Dovolenka na Cypre: Larnaka je jednou z najlepších možností

Larnaka, Cyprus
2020-04-24 12:00:00

Cyprus sa v ostatných dvoch rokoch stal medzi slovenskými cestovateľmi veľkým dovolenkovým hitom. Ponúka nové nepoznané miesta, nádherné pláže s priezračnou vodou, vynikajúce služby podobné tým v Turecku a k tomu ešte aj zaujímavú kultúru s viacerými vzácnymi pamiatkami. To všetko nájdete aj v metropole ostrova, meste Larnaka. viac »

Perugia – centrum umenia a bohémskeho života

Perugia
2020-04-15 12:00:00

Dnešné potulky po Taliansku nás zavedú do krásneho regiónu Umbria. Ten je trochu v tieni susedného Toskánska, ale turistom dokáže ponúknuť viacero tromfov, vďaka ktorým rozhodne stojí za návštevu. Jedným z nich je mesto Perugia, známe aj ako kolíska umbrijskej školy umenia. viac »

To najlepšie z metropoly Srbska: TOP 10 atrakcií v Belehrade

Belehrad, Srbsko
2020-04-14 12:00:00

Hlavné mesto Srbska Belehrad nepatrí na prvý pohľad medzi miesta, ktoré by ste dali na svojom cestovateľskom zozname do popredia. Lenže prvý dojem často klame a hneď po príchode pochopíte, ako veľmi ste sa mýlili. Živá atmosféra v spojení so zaujímavou históriou sú dostatočnými dôvodmi na to, aby ste si tam naplánovali aj dlhšiu dovolenku. viac »

Granada združuje to najlepšie z Andalúzie. I preto ju musíte milovať

Granada
2020-04-09 12:00:00

Viete si tipnúť, čo turisti najviac milujú na Španielsku? Nie je to more, fantastické jedlo a ani ich tradičná hudba. Do tejto krajiny sa vracajú preto, že jednotlivé regióny sú natoľko odlišné, že neustále sa ocitajú uprostred úplne iného sveta. Stačí si predstaviť, aká atmosféra vládne v Madride, v Barcelone alebo v ostrovných častiach, aby ste pochopili význam tohto argumentu. Ďalším dôkazom ich rozmanitosti je Andalúzia s hrdou perlou v podobe Granady. viac »


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa