Európske mestá

Nový Sad - najkrajšie mesto na Dunaji, ktoré zničila revolúcia

Novi Sad
2021-04-12 12:00:00

Srbsko je známe ako krajina s rodákmi, ktorí sa radi bavia a vždy majú okolo seba veľkú zábavu. Preto je pre mnohých možno Belehrad priveľmi hlučným mestom, z ktorého chcú po pár dňoch ujsť niekam do pokojnejšej oblasti. Ideálnou voľbou pre nich je potom Nový Sad, ktorý prináša až nečakaný pokoj v kombinácii s pútavou históriou a umením. viac »

Marseille – najstaršie mesto vo Francúzsku

Marseille, Francúzsko
2021-03-14 00:00:00

Juh Francúzska ponúka niekoľko možností na krásne výlety. Mnoho dovolenkárov túži vidieť Nice a jeho luxusné okolie, no pre domácich je srdcovou záležitosťou skôr Marseille - najstaršie mesto v tejto krajine. Nechajte sa zlákať jeho atrakciami a nádhernou prírodou. viac »

Skryté poklady Lisabonu: 7 miest, kam by vás vzali domáci

Akvadukt Águas Livres
2021-02-21 00:00:00

Výhodou dovolenky v Lisabone je, že metropola Portugalska patrí medzi menšie veľkomestá, takže tam pohodlne počas jednej návštevy uvidíte množstvo zaujímavostí. Ak ste už videli všetko od Belému, cez vyhliadkové veže až po jazdu historickou električkou, tak napriek tomu sa tam vráťte ešte raz. Okrem hlavných atrakcií by ste si totiž mali pozrieť aj tieto skryté poklady. viac »

Riga – mesto, ktoré si vás podmaní

Riga
2021-02-04 12:00:00

Hlavné mesto Lotyšska bude hneď po prílete pre vás milým prekvapením. Najmä milovníci umenia a kultúry sa môžu tešiť na pestrú ponuku zaujímavostí, ktoré nájdu priamo v Rige a jej okolí. Mladí ľudia tam vytvorili skvelé podmienky aj pre alternatívnu scénu, vďaka čomu nebudete mať núdzu o vyplnenie voľného času a popri tradičných pamiatkach si užijete aj takéto podujatia a atrakcie. viac »

Heidelberg – jedno z najmalebnejších miest v Nemecku

Heildeberg, Nemecko
2021-01-28 12:00:00

Heidelberg sa nachádza na polceste medzi Frankfurtom nad Mohanom a Štuttgartom. Vďaka tomu ponúka ideálnu možnosť naplánovať si dovolenku v tomto historicky, kultúrne, ale aj prírodne zaujímavom regióne. Na každé z týchto miest si rezervujte tri dni, aby ste si mohli spokojne pozrieť všetky zaujímavé atrakcie. Dnes vám predstavíme Heidelberg, ktorý bude predstavovať vašu druhú zastávku. viac »

Toledo – mesto, ktoré nás naučilo, čo je tolerancia

Toledo, Španielsko
2020-12-25 00:00:00

V súčasnosti sa často hovorí o tom, aké napätie vládne medzi jednotlivými náboženstvami a že ich zástancovia nedokážu spoločne pokojne fungovať. Toledo nám už dávno v minulosti ukázalo, že pri troche rešpektu a tolerancie to nie je žiadna prekážka. Stovky rokov v jednom meste žili bok po boku kresťania, židia a moslimovia, ktorí nemali medzi sebou žiadne problémy a dokázali tomuto regiónu vniesť osobité čaro z ich kultúrneho zázemia. viac »

Jedno z najkrajších miest Anglicka: Bath je domovom Jane Austenovej aj slávnych kúpeľov

Bath, Anglicko
2020-11-02 12:00:00

Mesto Bath sa nachádza na juhozápade Anglicka. Je ideálnym tipom na celodenný výlet z Londýna. Dostanete sa tam vlakom už za hodinu a pol, alebo si môžete objednať tour v spojení so slávnym Stonehenge. Jeho nádherné centrum patrí ku klenotom tejto krajiny a prináša aj mnoho zaujímavých historických míľnikov. viac »

Jedinečné Monsanto: Mestečko balvanov pripomína Flinstonovcov

Monsanto, Portugalsko
2020-08-30 00:00:00

Počas vašich ciest ste istotne zažili dedinky a mestá vybudované na mnohých nezvyčajných miestach. Portugalské Monsanto vás prekvapí architektúrou niekoľkých domov v pôvodnom historickom centre. Tie totiž vznikli v ťažko dostupnom skalnom teréne, kde ako súčasť jednotlivých obydlí poslúžili obrovské balvany. viac »

Bulharský Plovdiv – miesto, kde sa rímska kultúra snúbi s balkánskou

Plovdiv
2020-08-08 00:00:00

Dovolenku pri bulharskom mori si môžete spestriť viacerými zaujímavými výletmi. Jedným z najzaujímavejších miest je Plovdiv, kde prví obyvatelia žili už pred osemtisíc rokmi a kvôli tomu je jednou z najstarších permanentne osídlených lokalít v Európe. Na jej histórii môžeme badať vplyvy rímskej a balkánskej kultúry, vďaka čomu tam uvidíte pestrú zmes zaujímavých a cenných pamiatok. viac »

To najlepšie z metropoly Rumunska: TOP 10 pamiatok v Bukurešti

Arcul de Triumf
2020-08-05 12:00:00

Prvá zmienka o rumunskej metropole pochádza z 15. storočia, odkedy si vybudovala významnú pozíciu nielen medzi panovníkmi, ale aj ako dôležitá obchodná oblasť. To sa odrazilo na znamenitej architektúre, kvôli ktorej prezývajú Bukurešť „Parížom Východu“. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa