Cesta okolo sveta luxusným súkromným lietadlom

2012-01-11 18:00:00 |   |    | 

Desať exotických dovoleniek za necelé štyri týždne - tak by mohla znieť charakteristika unikátnej cesty okolo sveta, ktorá sa chystá na prelome marca a apríla 2012. A je nutné podotknúť, že poriadne luxusných dovoleniek - prepravu zaisťuje súkromné, špeciálne upravené lietadlo, ubytovanie je zabezpečené v najlepších hoteloch sveta a v posledný deň je pre účastníkov cesty pripravený na rozlúčku súkromný ohňostroj. Čo budete na túto cestu potrebovať? Štyri týždne voľna a niekoľko tisíc eur na konte navyše.



Presne dvadsaťštyri dní - tak dlho bude táto cesta okolo sveta trvať. Počas nich špeciálne upravený Boeing 737 dosadne na štyroch kontinentoch. Modré vody Karibiku vystrieda nekonečná zeleň Amazónie, patagónske ľadovce zasa pre zmenu tajomný Veľkonočný ostrov so sochami moai, o ktorých účele toho dodnes príliš nevieme.

 

Nasať atmosféru a letíme ďalej!

Podľa programu strávia účastníci cesty na každom mieste zhruba dva dni. „Vždy v tom najlepšom hoteli, ktorý je na mieste k dispozícii, s kompletným servisom a zaisteným programom pre tých, ktorí oň majú záujem,“ približuje podobu cesty manažér cestovnej kancelárie. Dva dni sú vraj tak akurát, aby bolo možné nasať atmosféru, ochutnať špeciality a spoznať to najkrajšie a najznámejšie v oblasti. Potom sa letí ďalej.

Komfort pre účastníkov je tiež zaistený i priamo na palube lietadla. Vnútrajšok Boeingu 737 je upravený pre potreby cesty. Z pôvodných 189 sedačiek ich zostalo len 60, na palube sa na privítanie podáva francúzske šampanské a jedálny servis zodpovedá business triede pri bežných letoch.

 

  • Bez potápania, prosím!

Aj keď počas cesty okolo sveta turisti navštívia niekoľko svetovo preslávených potápačských lokalít, pod vodu sa pozrú maximálne so šnorchlom, bez kompletnej potápačskej výbavy. Prečo? V každej lokalite strávia totiž zhruba dva dni a zlatým pravidlom potápania je vyvarovať sa ponoru 12 až 24 hodín pred odletom. Inak hrozí dekompresia a poranenie vnútorných orgánov.

Na rozdiel od bežných letov však cestujúci neriešia problémy s batožinou alebo dlhé čakanie na letisku. „Batožina sa odvezie priamo na hotel, check-in je súkromný, teda bez zbytočného čakania na letisku,“ dopĺňa ďalšie informácie o ceste. Odlieta sa z Prahy a po zastávke v Bratislave, kde pristúpia ďalší cestujúci, ich čaká najdlhší let na celej ceste. Karibský ostrov Svätá Lucia delí od strednej Európy asi 11 hodín letu.

 

Z Patagónie cez Veľkonočný ostrov do Polynézie

V ďalších dňoch už si však účastníci ani zďaleka toľko lietania neužijú. V priemere nejakých šesť hodín pri preletoch do ďalších destinácií. Najviac pri lete z Patagónie na Veľkonočný ostrov, kedy strávia na palube asi osem hodín. Bodaj by nie, keď je Veľkonočný ostrov označovaný za najizolovanejšie miesto planéty. Najbližšia pevnina, ostrov Pitcairn, je vzdialená asi 3 200 kilometrov.

 

  • Loďou okolo sveta

Palubu lietadla je možné vymeniť za palubu lode. I tak sa dá totiž obkrúžiť svet. Len je treba sa pripraviť na to, že cesta netrvá necelé štyri týždne, ale takmer štyri mesiace. Z toho celé dva len na šírom mori. Poriadna porcia morských vĺn je kompenzovaná zázemím lode. Pláva sa totiž na tých najluxusnejších lodiach sveta, na ich palubách nechýbajú obchodné centrá, aquaparky, divadlá alebo kiná.

V každej destinácii je pre účastníkov cesty pripravený program - v Patagónii výlet do národného parku Los Glaciares, na polynézskom ostrove Moorea kŕmenie žralokov, v Kambodži návšteva chrámového komplexu Angkor Wat. Ten však nie je povinný a ak sa niekto rozhodne stráviť celý deň pri bazéne, nikto mu brániť nebude.

 

Spať ako na vode

I samotné hotely patria k zážitkom. Na ostrove Moorea je ubytovanie zaistené vo vodných bungalovoch, často s preskleným dnom, takže človek môže priamo z postele pozorovať hemženie pod vodnou hladinou. Príslovie „spať ako na vode“ tu rozhodne nemá negatívny význam. Mimochodom práve tu, na polynézskej Moorei a v jej bezprostrednom okolí, sa natáčal film Bounty - s Melom Gibsonom a Anthonym Hopkinsom.

Na hraniciach Brazílie, Argentíny a Paraguaja pri vodopádoch Iguazú sa pre zmenu býva v luxusnom hoteli priamo nad hrmiacimi vodnými masami. Zatiaľ čo do priepasti, ktorá je vyššia než u slávnych vodopádoch na Niagare, padajú s každou sekundou milióny litrov vody, turisti si užívajú komfort, ktorý by uprostred džungle čakal len málokto.

Za nadštandardnú dávku luxusu sa samozrejme i nadštandardne platí. Neprajníci by mohli o plnom obsadení špeciálu, ktorý sa v marci vydá na cestu, pochybovať. Pravdou však je, že cestovná kancelária už teraz hlási, že o túto unikátnu cestu medzi Slovákmi a Čechmi záujem je, a rozhodne nie malý - let je do posledného miesta vypredaný.

 

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky cesty okolo sveta:

 

  • Cesta okolo sveta: Obleťte svet za 26 dní v luxusnom súkromnom lietadle. Unikátne zastávky, nezabudnuteľné zážitky, Veľkonočný ostrov, Francúzska Polynézia, India... na záver súkromný ohňostroj.
  • Okruh po ostrovoch Francúzskej Polynézie: Je určený predovšetkým pre milovníkov prírodných krás. Priezračné more, dramatické vnútrozemie, biele pláže, prekrásne dievčatá. Skutočný zemský raj.
  • Thajsko - Phi Phi: Spoznajte posledný raj na Zemi! Jeden z najkrajších ostrovov planéty - thajské Phi Phi. Práve tu sa natáčal film Pláž s Leonardom di Capriom.

 

 

Zdroj/autor: ESO travel, reklamný článok, drom

Foto: ESO travel

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.7/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa