Najzaujímavejšie hotely sveta

2012-10-24 10:35:00 |   |    | 

Premýšľali ste niekedy o tom, aké krásne by bolo stráviť niekoľko dní pod morskou hladinou? Alebo snívali ste o mestečku v korunách stromov ako z Robina Hooda?



Môže vás napadnúť prakticky čokoľvek a v súčasnosti si vaše želanie navyše môžete i splniť. Po celom svete sa totiž šikovní hotelieri snažia vyhovieť i tým najbizarnejším túžbam. Želáte si napríklad noc vo väzení? Prosím!

Kedysi dávno slúžili hostince pozdĺž turistických trás ako miesta, kde vám ponúkli čistú posteľ a teplú večeru. Dnes už ale hotel dávno nie je len miestom na prespanie počas cestovania - pre mnohých turistov sa stáva dokonca cieľom samotnej dovolenky. Zážitky sa totiž hľadajú všade a vo všetkom a tak i hociktorý hotel ponúka služby trochu netradičné.

A zatiaľ čo postaviť si beztrestne stan mimo vyhradeného priestoru kempu už dnes môžete naozaj málokde, prespať v starom lietadle alebo v odpadovej rúre vás pokojne nechajú. Len za to musíte patrične zaplatiť. Pozrite sa s nami do tých najznámejších, najluxusnejších a hlavne najpodivnejších hotelov sveta!

 

Najfotografovanejší

Chateau Frontegnac je zámok v kanadskom Quebecu, ktorý na prelome 19. a 20. storočia vybudovala tunajšia železničná spoločnosť. Z hotela pre vtedajšiu honoráciu sa však rýchlo stala atrakcia pre všetkých, ktorí do Quebecu prichádzajú, takže dnes je zámok jasnou dominantou mesta, ktorú si musí vyfotiť snáď každý, kto ho uvidí.

Nádherný výhľad na rieku Sv. Vavrinca z izieb zámku ale zďaleka nie je to jediné, čo tu môžete zažiť. Chateau Frontegnac totiž okrem štandardného ubytovania ponúka mladým dámam i možnosť stať sa na niekoľko dní zámockou paňou. Skrine plné šiat pre princezné, vlastné služobníctvo alebo prechádzky na koni sú len zlomkom toho, čo za nemalú sumu zhruba 3 000 eur dostanete. Ak vám však stačí bežná noc na zámku v jednej z mnohých izieb, zaplatíte za izbu pre dvoch okolo 250 eur.

 

Podmorský

Tropický raj Fidži je sám o sebe neuveriteľným miestom pre prežitie dovolenky. Niekoľko stoviek koralových ostrovčekov v azúrovom mori spĺňa predstavu exotickej dovolenky do posledného detailu. A pretože krása Fidži neleží len na súši, ale i pod hladinou mora, práve tu, v blízkosti ostrova Nadi, nájdete jedinečný podmorský hotelový komplex. Až tento rok sa do 24 luxusných kajút tohto unikátneho strediska na Fidži vydali prví zákazníci. Poseidon Undersea Resort neponúka nič menej, než exotiku v pravom zmysle slova.

No povedzte sami - dívať sa z postele alebo z vane na žijúce koralové more, nechať sa oblažovať pocitom bezpečia hlbokým vyše 10 metrov, to je snáď sen nielen verných čitateľov verneoviek. Okrem niekoľkých reštaurácií pod vodou môžete nájsť i obchod s potápačským vybavením alebo knižnicu, skôr ale budete potrebovať bankomat - za týždenný pobyt pre dvoch totiž zaplatíte vyše dvadsaťjeden tisíc eur. Pokiaľ sa sem však niekedy vydáte, rozhodne sa okrem hotelových izieb ponorte i v rámci nejakého potápačského kurzu. Tunajšia koralová fauna a flóra je nezabudnuteľne krásna a smieť plávať medzi vznášajúcimi sa rybkami je zážitok na celý život.

 

  • Stromové hotely

Bývanie v korunách stromov je populárne po celom svete. Hotely, ktoré sa hojdajú kdesi vysoko nad zemou nájdeme v Indii, Číne, vo Francúzsku alebo v Nemecku. Čínsky hotel Sanya Nanshan Treehouse leží pri čínskom meste Hainan a jedna noc tu stojí asi 170 eur. Vo Francúzsku sa v hoteli Orion budete môcť vykúpať v drevenej masážnej vani, dokonca sa tu i pripojíte na internet a zaplatíte zhruba rovnakú cenu. V nemeckom Zentendorfe sa 9 metrov nad zemou hojdajú zruby, medzi ktorými môžete prechádzať po drevených lávkach. Miestnosti sú vybavené balkónmi a elektrinou a cena za celý zrub pre 4 osoby sa pohybuje okolo dvesto eur.

 

Ľadový

Pre trocha ostrieľanejších cestovateľov sa každoročne od konca novembra do apríla stavia hotel zo snehu a ľadu. Jeden menší nájdete v Kanade v blízkosti Quebecu, zatiaľ čo celé ľadové kráľovstvo sa od roku 1990 pravidelne stavia vo švédskom Laponsku na brehu rieky Torne. Z 10 tisíc ton ľadu zo spomínanej rieky a 30 tisíc ton snehu tu budujú nielen hrubostenné izby, ale i kino, bar, galériu alebo kaplnku, kde si svoje áno povie ročne niekoľko stoviek párov. Vnútorná teplota -5 °C sa síce s vonkajšími -40 °C porovnať nedá, i tak je to ale dovolenka hlavne pre otužilcov. Studená noc pre dvoch, vo vraj siedmom dive Švédska vás bude stáť zhruba 520 eur. Zato sa však budete môcť susedom pochváliť, že ste spali na posteli z ľadu a pili vodku z ľadových pohárikov.

 

Tibetský

Na streche už ste možno niekedy spali, ale na streche sveta vás vo výške 5 000 metrov nad morom ubytujú len v kláštore Rongphu. Ide totiž o najvyššie položený kláštor a zrejme i ubytovňu vôbec a nenachádza sa nikde inde, než na Tibetskej náhornej plošine. Skromné ubytovanie, kde sa svieti sviečkami a voda z hadice občas zamŕza, je však vynahradené jedinečným pohľadom na okolité himalájske svahy. Na južných hraniciach totiž Tibet susedí s Nepálom a nachádza sa tu Mount Everest, najvyššia hora sveta.

Kláštor Rongphu, ležiaci pod severnou stenou Everestu, bol založený v roku 1904 a ide o kláštor spoločný pre mníchov i mníšky. Pokiaľ zvládnete takú nadmorskú výšku, čakajú vás tu určite nezabudnuteľné zážitky. Okrem neuveriteľne nádhernej a pre Európana skutočne originálnej prírody v Tibete nájdete vyše 800 obývaných miest a dedín. Tradičným hlavným mestom Tibetu je Lhasa, ktorú pri svojich cestách nesmiete vynechať.

 

Zaujímavosti medzi luxusnými hotelmi

 

  • Plaza a Ritz

Dve mená, dve legendy. Hotely Plaza rovnako ako hotely Ritz sú známe po celom svete. Ide o reťazce luxusných hotelov, ktoré nájdete vo väčšine svetových metropol. Hotel Plaza v New Yorku budú poznať zrejme všetci, ktorí videli film Sám doma 2. O hoteli Ritz v Tokiu ste zase mohli počuť vďaka tunajšiemu baru, kde si môžete kúpiť nápoj za 20 000 eur.

 

  • Hotel Plaza - New York, USA

Za „obyčajnú“ izbu pre dvoch na jednu noc tu zaplatíte asi 700 eur. Ale môžete sa tiež ubytovať v prezidentskom apartmáne, pričom v cene 1 125 eur za noc je aj osobný sluha.

 

  • Hotel Ritz - Tokio, Japonsko

Najvyšší mrakodrap v Tokiu skrýva okrem 200 rokov starej čajovne i päťhviezdičkový hotel Ritz. „Obyčajní“ ľudia sa tu vyspia i za 800 eur, zato však s výhľadom na horu Fuji. Tunajšou špecialitou je nápoj „Diamonds Are Forever“. Okrem Martini skrýva ešte jedno-karátový diamant. Dajte si pozor, aby ste ho nevypili.

 

Najluxusnejší

Sedemhviezdičkové hotely sú po svete tri, štvrtý je v Miláne. Ten dubajský - Burj Al Arab - je však tým najluxusnejším i podľa Guinessovej knihy rekordov. Mezonetové apartmány, pravým zlatom pozlátené zábradlia a kvetináče, pristávacia plocha pre helikoptéry, vo vzduchu zavesená reštaurácia a predovšetkým prekrásny dizajn celého hotela v tvare plachetnice dodáva tomuto koktejlu luxusu atraktivitu. Za noc v Burj Al Arab, ležiacom na umelo vytvorenom ostrovčeku 280 metrov od pobrežia, zaplatíte za obyčajnú izbu vyše 800 eur, za kráľovskú 5 200 eur.

Zo všetkých okien je ale perfektný výhľad na more a na najprepychovejšiu dubajskú štvrť Jumeirah. Po kúpeli v obrovskej vírivke sa tu teda rozhodne nudiť nebudete.

 

Exotický

Privátne stredisko na malom ostrovčeku Cayo Espanto je súčasťou Belize a jeho jedinečnosť spočíva v tom, že na celom ostrove nájdete len päť viliek a jeden vodný bungalov. Celkový maximálny počet hosťov tak nepresahuje 16 osôb. Okrem samozrejmostí, ako sú vlastný bazén a mólo, má každá vilka i súkromnú pláž a privátneho komorníka. Klasické All Inclusive je servírované priamo vo vilách, takže si môžete užívať vynikajúcu karibskú kuchyňu pokojne v hojdacej sieti nad svojou plážou. Podobné exotické zážitky vám môže ponúknuť napríklad luxusné päťhviezdičkové stredisko Intercontinental Le Moana na ostrove Bora Bora. Prepychové ubytovanie v bungalovoch nad vodou je štýlové prepojenie tunajšej kultúry a prázdninového luxusu.

 

Tipy na zájazdy do jedinečných hotelov

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, atď., vyberá z ponuky zájazdov do originálnych hotelových rezortov:

 

  • Tropický raj Bora Bora: V tesnej blízkosti Matira Point, najkrajšieho miesta ostrova Bora Bora, sa nachádza toto luxusné hotelové stredisko. Krásne bývanie v bungalovoch na koloch nad vodou je jedinečným zážitkom.
  • Dubajská plachetnica Burj Al Arab: Najluxusnejší hotel sveta s 202 apartmánmi a výškou 321 metrov pripomína svojou architektúrou tvar plachetnice a leží na umelo vytvorenom ostrovčeku 280 metrov od pobrežia. Doprajte si dovolenku, ktorú vám budú všetci závidieť!
  • Z Nepálu do Tibetu: Impozantná Potála, všadeprítomné modlitebné mlyny, prívetiví ľudia, neopakovateľné prírodné scenérie - len zlomok toho, čo vám tento zájazd ponúka. Navyše si skúsite život tibetských mníchov na vlastnej koži počas pobytu v najvyššie položenom kláštore na svete Rongphu.

 


Zdroj/autor: Viola Kratochvilová, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.4/5 (26 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa