Najkurióznejšie reštaurácie sveta

2012-10-02 16:30:00 |   |    | 

Raňajky vo väzení, obed v stredoveku a večera v lietadle - dnes je už možné všetko. Spôsoby, ktorými sa majitelia reštaurácií snažia šokovať, zaujať a prilákať návštevníkov prestávajú mať hranice. Dobrú chuť prajeme!



 

  • Na záchode: Modern Toilet, Taipei, Taiwan

Zdá sa vám predstava stolovania na záchode nechutná? Možno teraz nájdete výnimku. Modern Toilet je sieť reštaurácií v Taiwane a bez ohľadu na zmiešané dojmy treba priznať, že nápaditosť jej nechýba. V zariadení by ste márne hľadali bežné stoličky či gauče. Hostia sedia na štandardných WC misách, jedia z ich miniatúr a zapíjajú zo zmenšenín pisoárov. Do jedálneho lístka patrí napríklad zmrzlina v tvare stolice.

 

  • Etiketa zo stredoveku: Medieval Times, Kissimmee, Florida

Sieť stredovekých reštaurácií má 9 pobočiek po celých USA a Kanade. V Kissimmee je základňa, ktorá je obklopená vodnou priekopou. Všetky reštaurácie sa podobajú na hrady a kulinársky zážitok je okorenený rytierskymi turnajmi. Počas stolovania sa dodržuje jedálenská etiketa z 11. storočia.

 

  • Vitajte na palube!: A380 In-Flight Kitchen, Taipei, Taiwan

Opäť niečo zaujímavé z Taiwanu. Predstavte si, že vstupujete do lietadla bez zdĺhavých bezpečnostných kontrol a leteniek. Toto miesto svojím interiérovým vzhľadom imituje lietadlové priestory. Čašníčky sú oblečené ako letušky a na palube nájdete aj prvú triedu. V ponuke jedál sa však nachádza omnoho viac než klasické ryby a kura. Jediné, o čo vás tento let ukráti, sú turbulencie.

 

  • Ako sa dostať do väzenia: Fortezza Medicea Restaurant, Volterra, Taliansko

Vo vnútri talianskeho hradu Fortezza Medicea sa nachádza reštaurácia, do ktorej nevstúpite len tak ľahko. Ide totiž o zariadenie, kde namiesto skúsených čašníkov obsluhujú miestni väzni. Vstup vám okrem náporu záujemcov skomplikuje aj tamojšie ministerstvo spravodlivosti. Každý hosť musí prejsť podrobnou kontrolou: telefóny a tašky sa pri nej zabavujú, prehľadávajú sa telá a overuje mentálne zdravie. S ohľadom na bezpečnosť sa v reštaurácii používajú iba plastové príbory.

 

  • Požehnanie k jedlu?: Christon Café, Tokio, Japonsko

Vitráže, sochy Panny Márie a obrazy Ježiša Krista vypĺňajú pomerne neúctivé priestory Christon Café. Zvuk kostolného organu pri večeri nemusí byť nevyhnutne nežiaduci, ale vrcholom morbidity sú nápojové lístky. Majú totiž tvar rakvy.

 

  • Po tme: Blackhouse, Bratislava, Slovensko

Keď prestanete používať jeden z piatich zmyslov, automaticky sa aktivujú tie ostatné. Často sa vraví, že jeme očami. Ak chcete okúsiť skutočnú chuť a vône jedla, navštívte zážitkovú reštauráciu, ktorú máme aj na Slovensku. Po tme môžete nielen jesť, ale ochutnať aj skutočné rande naslepo.

 

Zdroj/autor: Klára Horváthová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (15 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa