Na skok k moru aj do večného Ríma: Čarovné stredoveké mestečko ponúka domy za euro

2021-08-30 12:01:00 |   |    | 

Ak túžite po sladkom živote (Dolce vita) na taliansky spôsob, alebo snívate o vlastnom bývaní, no je pre vás príliš drahé, máme pre skvelý tip. Čarovné stredoveké mestečko Maenza sa totiž zaradilo k lokalitám, ktoré hľadajú nových obyvateľom a domy ponúkajú za euro. A to je v súčasnej dobe, keď čoraz viac ľudí pracuje z domu prakticky odkiaľkoľvek, viac než zaujímavá ponuka!



 

Malebná Maenza leží uprostred lesov asi 70 kilometrov juhovýchodne od Ríma, k moru je to približne 30 kilometrov. Mestečko najviac prosperovalo v stredoveku a niekoľko desaťročí patrilo pod nadvládu pápežskej rodiny Borgiovcov. Z tohto obdobia pochádza aj tunajší hrad. kde údajne svätý Tomáš Akvinský zázračne premenil sardinky na slede, ktoré dovtedy v Taliansku nepoznali.

Časť mesta bola počas druhej svetovej vojny zničená, bombardovanie však našťastie ušetrilo centrum s malým námestím, úzkymi kamennými uličkami a starými domami. Jeden z nich môže byť za euro aj váš, ak sa chcete pridať k asi trom tisíckam miestnych obyvateľov a podieľať sa na zveľaďovaní Maenzy. Starosta Claudio Sperduti verí, že sa mu takýmto spôsobom podarí obnoviť všetky chátrajúce nehnuteľnosti.

S predajom prvých sa začína tento týždeň, v ponuke je celkovo až sto budov, ktoré môžu byť využité na bývanie, ale aj pri podnikaní v turistickom ruchu. Na ich kúpu vám stačí jedno euro, samozrejme však treba počítať aj s ďalšími investíciami. Nemalo by sa však jednať o horibilné sumy, väčšina nehnuteľností ma plochu okolo 70 m2 a renovácia by sa vraj dala  zvládnuť aj za 5000 eur.

Práve takú zálohu musí nový majiteľ zaplatiť pri podpise zmluvy ako zábezpeku, že budovu do troch rokov opraví. Ak sa mu to podarí, dostane peniaze späť, v opačnom prípade prepadnú peniaze Maenze.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa