Päť najkrajších pláži v Španielsku: Takto vyzerá skutočne parádna dovolenka!

2024-04-19 22:00:00 |   |    | 

Pri výbere vhodnej destinácie býva pre turistov jedným z hlavných kritérií pláž. Opaľovanie, oddych na brehu a kúpanie v mori sú to, na čo sa mnohí tešia najviac, a preto si ešte pred výberom hotela treba overiť blízke alternatívy. V Španielsku to však môže byť trochu problém - táto krajina je totiž známa nádherným pobrežím a skvelé možnosti prinášajú aj jeho ostrovy. Vybrať si tú správnu pláž pre budúcu dovolenku nebude jednoduché!



 

Formentor, Malorka

Malorka patrí k najobľúbenejším destináciám Slovákov. Ročne na tomto španielskom ostrove dovolenkuje množstvo našincov, ktorí ho majú radi aj kvôli skvelým plážam. Tou najznámejšou je Formentor, známa aj ako kúsok Karibiku v Európe. Obklopuje ju nádherná príroda, voda je tu priezračne čistá a vstup do mora mierny, takže sa sem môžu vybrať aj rodiny s deťmi. Dostanete sa tam autom po jednej z najnáročnejších, ale zároveň najkrajších ciest na ostrove. Vedie cez pohorie a ponúka až dve zaujímavé vyhliadky – Mirador de El Colomer a Cap de Formentor. Nádherný je však aj samotný príchod na pláž. Parkovisko sa nachádza v lesíku s vysokými borovicami a keď z neho vyjdete, odrazu sa pred vami objaví more tej najkrajšej farby. K dispozícii sú kabínky na prezlečenie, reštaurácia i obchod a ak máte chuť, môžete sa odtiaľ odviezť štýlovo loďou, ktorá vás vysadí v prístave v meste Pollenca.

 

Son Bou, Menorka

Najkrajšia pláž na Menorke sa hrdí modrou vlajkou. Na dĺžku meria až 2,5 kilometra, na šírku 50 metrov a piesok je tu biely, jemný na dotyk. Son Bou obľubujú aj rodiny s deťmi, lebo tam nájdu výborné podmienky na celodenné leňošenie pri mori. Vstup do vody je mierny, z piesku si môžu stavať hrady a k dispozícii je aj viacero podnikov s občerstvením. Na najdlhšej pláži Menorky je zaujímavé tiež to, ako mení svoju podobu. Stačí prejsť do jej najvýchodnejšej časti a tam už mierne pobrežie vystriedajú impozantné útesy, ktoré dosahujú výšku 70 až 80 metrov. Na západnej strane nie sú až tak veľké, ale nachádza sa medzi nimi menší výklenok s plážou, ktorý ponúka dostatok súkromia, a tak ho využívajú najmä nudisti. K Son Bou je veľmi dobrý vstup a nemusíte sa obávať žiadnych schodísk ani strmých chodníkov, ktoré sú tak typické pre niektoré časti španielskeho pobrežia.

 

Tossa de Mar, Costa Brava

Španielsko ponúka aj niekoľko alternatív na dovolenku v meste, kde môžete pobyt pri mori spojiť s obdivovaním pamiatok. Tou najobľúbenejšou možnosťou je prirodzene Barcelona, keď sa vám však jej pláže zdajú príliš rušné, spravte si výlet do okolia. Mestečko Tossa de Mar je od katalánskej metropoly vzdialené len asi hodinu a pol cesty a nájdete tam skutočne všetko – nádhernú prírodu, malebné historické centrum aj pláž hneď vedľa. Nezabudnite si preto po leňošení pri mori zájsť na prechádzku po starých uličkách, kde uvidíte pôvodné hradby s vežami, múzeum aj rímske ruiny.

 

Las Teresitas, Kanárske ostrovy

Na ostrove Tenerife si môžete oddýchnuť na tak trochu kurióznej pláži. Pri hlavnom meste Santa Cruz sa totiž rozprestiera Las Teresitas, ktorú dnes síce so zlatistým pieskom a belasým morom vyzerá ako stelesnenie dokonalej idylky, no ešte pred pár rokmi vyzerala úplne inak. Kedysi totiž mala táto pláž čierne sfarbenie a bolo na nej veľa kamienkov, ktoré neboli atraktívne a navyše si ich postupne odnášali miestne firmy, ktoré ich používali pri výrobe. Preto tam v sedemdesiatych rokoch priniesli tony piesku zo Sahary, vďaka čomu konečne vytvorili pláž ideálnu pre dovolenkárov, do ktorej sa veľmi rýchlo zamilovali aj domáci.

 

Ballota, Astúria

Celá Astúria je známa nádhernou prírodou a takú nájdete aj na pláži Ballota, ktorú pokladajú za jednu z najkrajších v celom Španielsku. Obklopujú ju útesy, ktoré pridávajú na pocite súkromia, ideálna je ale aj na vodné športy či šnorchlovanie. V blízkosti pláže rastú eukalypty, ktoré nádherne prevoniavajú ovzdušie. Tento kúsok pobrežia je však na opustenom mieste, takže počítajte s tým, že tam nie sú k dispozícii žiadne služby. Odmení sa vám však dokonalým pokojom.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa