Španielsko pripravuje obrovskú bombu: Na okraji Madridu vyrastie najväčšia umelá pláž v Európe!

2022-10-11 13:01:00 |   |    | 

Hoci je Madrid uznávaný ako významné turistické centrum pre svoje rozmanité gastronomické a kultúrne dedičstvo, mesto nemá plážový život. Dlho to už však takto nebude, na okraji mesta totiž vyrastie najväčšia umelá pláž v Európe!




Alovera Beach, najväčšia umelá pláž v Európe, vyrastie v mestskej oblasti Stredozemného mora menej ako 40 minút od centra Madridu. Stredobodom projektu bude 2,1-hektárová tyrkysová lagúna, ktorá bude prístupná širokej verejnosti za vstupný poplatok.

Projekt je inovatívnym konceptom, ktorý zmení obec Alovera a podporí cestovný ruch v tejto oblasti. Usadí sa na európskej mape technológií, inovácií a udržateľnosti a ako jedinečný referenčný bod v outdoorových vodných športoch. Komplex bude otvorený celoročne a očakáva sa, že ho ročne navštívi okolo 350 000 návštevníkov.

Vodnú plochu bude obklopovať rozsiahla 1,6-hektárová pláž s bielym pieskom a jej súčasťou budú športové zariadenia, aquapark, detské bazény, škola vodných športov a gastronomické služby.

Projekt, ktorý postaví spoločnosť Crystal Lagoons v spolupráci so spoločnosťou Grupo Rayet, sa stane modelom mestského relaxu, ktorý revolučným spôsobom zmení miestnu krajinu s vysokým sociálnym dopadom.

Projekty PAL™ drasticky menia životný štýl ľudí. Prinášajú do mestského prostredia plážový život a vodné športy, vďaka čomu je dnes chodenie na pláž bežné ako návšteva miestneho parku," vysvetľuje Francisco Matte, regionálny riaditeľ Crystal Lagoons.

Tak ako všetky projekty Crystal Lagoons, aj lagúna Alovera Beach bude zahŕňať trvalo udržateľnú nadnárodnú technológiu, ktorá umožňuje použitie akéhokoľvek typu vody, spotrebuje 30-krát menej vody ako golfové ihrisko a iba polovicu v porovnaní s parkom rovnakej veľkosti. Jej filtračný systém využíva iba 2 % energie bežného systému a až 100-krát menej chemikálií než bazén.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: PR Newswire

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa