Láska hory prenáša: Muž prekonal vyše 7000 kilometrov, výsledkom je neuveriteľná žiadosť o ruku

2024-02-15 00:00:00 |   |    | 

Google Earth umožňuje prehliadať Zem ako zo satelitu. Väčšina ľudí službu využíva pri vyhľadávaní miest, kam sa chystajú, istý muž však vďaka nej vytvoril tú najoriginálnejšiu žiadosť o ruku.



 

Yasushi „Yassan“ Takahashi z Tokia sa v roku 2008 rozhodol požiadať svoju priateľku Natsuki o ruku, chcel to však urobiť originálnym spôsobom. Dlho na nič neprišiel, raz však náhodou zistil, že sa dá obrovský nápis či kresba vytvoriť aj cestovaním so zariadením GPS a následným nahratím trasy do mapovacieho zariadenia. Vtedy sa rozhodol, že prejde cez celé Japonsko tak, aby vznikli slová „Marry me“, teda „Vydaj sa za mňa“.

Yassan si zakreslil a naplánoval presnú trasu, 30. júna dal výpoveď v práci, v deň svojich 30. narodenín sa vydal na cestu z ostrova Hokkaido k brehom Kagošimy a o šesť mesiacov bol nápis hotový. Nebolo to však jednoduché. Mladík musel prekonať vyše 7100 kilometrov, čelil dažďu, sneženiu i zemetraseniam a prekonal menšiu autonehodu.

Námaha sa však oplatila. Keď Yassan po skončení cesty nahral údaje do Google Earth a ukázal ich Natsuki, jeho vyvolená povedala „áno“. Okrem toho sa Takahashiho meno zapísalo do Guinessovej knihy rekordov vďaka najväčšej GPS kresbe v dejinách. Ani po 15 rokoch sa ju nikomu nepodarilo prekonať.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa