Provincia Huelva v španielskej Andalúzii má fascinujúcu atmosféru

2012-08-08 13:30:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - Táto nádherná časť Andalúzie určite stojí za zmienku. Donedávna našinci cestovali len na Costa del Sol a spoznávali tamojšie krásy. Oblasť Huelvy, ktorá je poslednou provinciu pred portugalskými hranicami, sa prvýkrát mohli so slovenskými CK zoznámiť minulý rok. V tejto oblasti nájdete množstvo krásnych širokých piesočnatých pláží posiatych nespočetným množstvom mušlí.



Je tu taktiež možnosť realizácie množstva výletov, pri ktorých môžete objavovať typické andalúzske dedinky a mestečká.

Z tejto oblasti vyplával aj Krištof Kolombus na svoju cestu do Ameriky - práve v kláštore la Rábida našiel podporu pre svoju plavbu a dnes kúsok od kláštora môžete vidieť zmenšeniny jeho lodí. S jeho menom sú spojené aj mestečká Moguer a Palos de la Frontera.

Pozoruhodná je aj dedinka El Rocio, ktorá vyzerá ako kulisa z westernového filmu, kde sú ulice vysypané pieskom, pred domčekmi s majestátnymi verandami sú stĺpy na uväzovanie koní, chlapi sa tu prechádzajú v kovbojských klobúkoch a všade vidíte odtlačky konských kopýt.

Mestečko Aracena je známe svojou jaskyňou, Jabugo výrobou sušenej šunky, Linares de la Sierra je zaujímavé tým, že jeho námestie slúži zároveň aj ako býčia aréna a v Nieble nájdete pozostatky arabskej architektúry.

Je tu mnoho zákutí a krás - určite stojí za to tieto miesta navštíviť a kochať sa tamojšou atmosférou.

 

Tip na dovolenku nám zaslala čitateľka Katarína Krajmerová. Ďakujeme :)

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.1/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa