Chodník korunami stromov oslavuje tri roky: Navštívilo ho už vyše milióna ľudí

2020-09-30 08:00:00 |   |    | 

Chodník korunami stromov v Bachledovej doline oslavuje koncom septembra už tretie narodeniny. Od jeho otvorenia ho navštívilo vyše milión návštevníkov. Pre TASR to uviedla marketingová koordinátorka strediska v Bachledovej doline Kristína Jakubová.



 

Počas letnej sezóny sme zaznamenali významný 30 % pokles návštevnosti voči rovnakému obdobiu minulého roka. Podľa našich informácii rovnaký pokles zaznamenali aj ostatné strediská Tatier. V rámci koronakrízy sme sa však tešili aj z tejto návštevnosti,“ skonštatovala Jakubová.

Chodník sa podľa jej slov v priebehu troch rokov vôbec nezmenil, no jeho okolie prešlo viacerými zmenami. Rozšírili a zrekonštruovali križovatku napojenia obecnej komunikácie na cestu prvej triedy E66, obnovili povrch obslužnej komunikácie a postavili odstavné plochy i parkoviská. Rovnako vybudovali novú 10–miestnu kabínkovú lanovku s cieľom zabezpečiť prístup pre hendikepovaných návštevníkov a bezpečnosť pre organizované školské výlety.

Ako ďalej priblížila Jakubová, výraznou zmenou prešlo okolie výstupu z chodníka, kde sa podarilo zrealizovať projekt multifunkčného objektu Panorama, ktorý okrem komerčných prevádzok poskytuje aj ďalšie služby vo forme detského kútika, edukačnej miestnosti pre vzdelávanie a prezentácie prírody Pieninského národného parku. Celý objekt je pod zemou, čím dosiahli jeho minimálny vplyv na charakter územia.

Najväčšou novinkou, ktorá má byť v prevádzke práve od zimnej sezóny, bude okolie nástupnej stanice na 10-miestnu lanovku Gondola Bachledka, kde po rokoch dočasných stavieb budujeme pešiu zónu,“ ozrejmila Jakubová. Táto trojmiliónová investícia podľa nej poskytne kompletné zázemie strediska cestovného ruchu, infocentrum, ambulanciu záchrannej služby, obchody, cukráreň, požičovňu športového vybavenia, ubytovaciu kapacitu a sociálne zázemie pre návštevníkov a zamestnancov.

Jakubová dodala, že po troch rokoch od otvorenia chodníka pripravujú aj jeho obmenu a rozšírenie edukačných zón.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Milan Kapusta
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa