Dovolenka na Slovensku pri vode: 3 miesta ako stvorené na letné prázdniny s deťmi

2020-08-02 00:00:00 |   |    | 

Naše ideálne predstavy o letnej dovolenke sú späté s plážami. Nebude to tento rok more? Nevadí. Dovolenka na Slovensku, s deťmi pri vode má tiež svoje čaro.



 

Leto prirodzene láka k vode. Naše ideálne predstavy o letnej dovolenke alebo prázdninách sú späté práve s plážami, oddychom, zábavou. Tento rok to možno nebude more, ale dovolenka na Slovensku, s deťmi pri vode má tiež svoje čaro. Prinášame vám niekoľko tipov, kam sa vybrať.

 

1. Šútovské jazero – slovenské Plitvice

Toto čarovné miesto nájdete na hlavnom ťahu z Martina do Ružomberka, v Kraľovanoch-Rieke. V blízkosti je rovnomenný motorest. Ide o kameňolom, ktorý bol zatopený. Jazero má v súčasnosti hĺbku 15 m a prezývajú ho Plitvickým. Dôvod je na pohľad jednoznačný. Krásna tyrkysová voda a okolie s terasovitými svahmi ako z filmu Poklad na striebornom jazere. Vaše deti budú určite nadšené, ak sa ich rozhodnete vziať práve sem. Strávte toto leto pri vode na Šútovskom jazere. V tejto rekreačnej oblasti sa nachádzajú dve väčšie pláže a niekoľko menších. Samozrejmosťou sú bufety a čerešničkou na torte je turistický chodník k Šútovskému vodopádu, vedúci priamo od jazera. Ak budete teda mať po kúpaní chuť na 3-hodinový výlet, nech sa páči. Poteší vás bezproblémové bezplatné parkovanie a taktiež vstup. Čo sa týka ubytovania, v Kraľovanoch i blízkych obciach nájdete penzióny, hotely, chaty.

 

2. Zemplínska šírava – dovolenka pri slovenskom mori

Predsa len chcete toto leto zažiť more? Potešíme vás, dovolenka na Slovensku s deťmi pri vode na Zemplíne to istí. Nachádza sa tu totižto tzv. Východoslovenské more. Bezpečné je aj pre svoju hĺbku – v priemere len okolo 3,5 m. Okrem toho sú tu aj mimoriadne priaznivé podmienky na kúpanie. Z pláží si môžete vybrať štrkovité alebo trávnaté. Celkovo je tu vybudovaných sedem rekreačných stredísk s množstvom chát. Na Zemplínskej šírave nájdete všetko, čo k ideálnej dovolenke potrebujete. Bufety, reštaurácie, požičovne člnov, vodných bicyklov, vodných skútrov, vodných lyží a windsurfingov. Z lodného prístavu pravidelne premávajú vyhliadkové výletné lode. Na Zemplínskej šírave sú výborné možnosti na rybolov. A Vihorlatské vrchy máte na skok. Navyše, časť Zemplínskej šíravy je chránenou ornitologickou rezerváciou s takmer sto druhmi vzácneho vodného vtáctva.

 

3. Jazero Plavecký Štvrtok – dovolenka pod stanom

Ak by ste chceli krátku dovolenku pod stanom alebo v karavane, kúsok od obce Plavecký Štvrtok nájdete takzvané slovenské Chorvátsko. Jazero obklopené borovicami. Čisto pieskové pláže. Pozvoľný vstup do jazera. Príjemná prehriata voda. Miesto ako stvorené na dovolenku s deťmi pri vode. Navyše, vstup je zdarma. Občerstvenie si radšej vezmite z domu vlastné, v blízkosti bufet nenájdete. Čiže, ak chcete deťom pripraviť skautské prázdniny, vezmite ich sem. Cez deň sa vykúpete, večer si môžete opekať alebo vymyslieť nejaké dobrodružné aktivity. Uvidíte, že časom budete s nostalgiou spomínať práve na zážitky, keď ste trávili dovolenku na Slovensku. Bolo vám tak dobre, pritom ste nepotrebovali žiadny štvorhviezdičkový hotel ani all inclusive.

 

Dovolenka na Slovensku a cestovné poistenie

Nech už vaše cesty povedú kamkoľvek, myslite na bezpečnosť. Cestovné poistenie na Slovensku? Áno, ideálnym riešením je pre vás krátkodobé cestovné poistenie. Ochráni vás počas celej dovolenky a kryje riziká ako úraz, stratu batožiny a zodpovednosť za škodu. Čiže, ak chcete cez leto oddychovať na Slovensku bez obáv, vybavte si cestovné poistenie online. Ušetríte si tak mnohé nečakané starosti i výdavky.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa