Vianočný Christkindlmarkt vo Viedni už túto sobotu!

2011-11-09 15:15:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Tohtoročné viedenské vianočné trhy (Christkindlmarkt) otvoria na Radničnom námestí už v sobotu a potrvajú do 24. decembra. Rôzny tovar, suveníry či typické jedlá a nápoje bude ponúkať približne 140 stánkov.



Na trhoch v centre rakúskej metropoly si budete môcť vybrať pochúťky v 17 stánkoch s jedlami a nápojmi, pričom päť z nich poslúži výlučne milovníkom vianočného punču.

Christkindlmarkt pod názvom "Adventný zázrak" má byť v pravom zmysle slova očarujúcim zážitkom pre malých a veľkých.

Horúce nápoje tentoraz predajcovia ponúknu v zelených hrnčekoch s reliéfom. Ponuka tovaru je pestrá - porcelán, kožené i hrnčiarske výrobky, drevorezby, minerály, šperky, suveníry. Záujemcov o stánky bolo viac, ako mohlo mesto uspokojiť.

Viedenské vianočné trhy majú ambíciu byť na prvom mieste v Európe v prinášaní radosti deťom. Malých návštevníkov poteší bábkové divadlo, jazda na poníkoch. Vo vianočnej dielni v Ľudovej hale radnice si deti budú môcť zhotoviť darčeky.

Christkindlmarkt otvorí v sobotu primátor Viedne a krajinský hajtman Michael Häupl, spolu s krajinským hajtmanom Burgenlandu Hansom Niesslom. Ozdobený vianočný stromček rozžiari 1 000 žiariviek, statný smrek priviezli z Burgenlandu. Ozdoby a svetlá však skrášlia celý areál.

 

Zdroj/autor: tasr, apa, drom

Foto: compress

           

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa