Svoje brány otvorí nový termalpark v Rapovciach

2012-05-29 12:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Svet termálnych parkov sa začína pomaly, ale isto rozširovať aj v Banskobystrickom kraji. Po vlaňajšom otvorení zrekonštruovaného termálneho kúpaliska v Dolnej Strehovej v okrese Veľký Krtíš, na mieste ktorého vzniklo Kupko Aquatermal, by malo na začiatku prázdnin otvoriť svoje brány aj nové termálne kúpalisko v Rapovciach v okrese Lučenec.



K dispozícii budú tri bazény. Sedací, detský a najväčší, výplavový bazén s rozmermi približne 50 x 8 metrov. Bazény budú napĺňané termálnou, 38,1-stupňovou vodou z hlbinného vrtu.

V kraji okrem rapovského termalparku a Kupka Aquatermal v Dolnej Strehovej funguje už od roku 2007 aj Vodný raj Vyhne v okrese Žiar nad Hronom s 36-stupňovou vodou z hlbinného vrtu a tiež termálne kúpalisko Dudinka v Dudinciach, ktoré obnovili pred štyrmi rokmi. Tamojšia voda má teplotu 28 stupňov.

K uvedeným akvaparkom s teplou a liečivou vodou by malo presne o rok pribudnúť vynovené termálne kúpalisko v Kováčovej pri Zvolene s vnútorným bazénom, wellness centrom a celoročnou prevádzkou.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: wikipedia, Pavel Ševela, Thermal park Bešeňová

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.8/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa