Pod Alcatrazom našli tunely a budovy z čias americkej občianskej vojny

2019-03-11 16:00:00 |   |    | 

Pod neslávne známou väznicou na ostrove Alcatraz v kalifornskom San Franciscu objavili tunely a budovy z obdobia americkej občianskej vojny. Historici dávno predpokladali, že bývalé federálne väzenie postavili na americkom vojenskom opevnení z 19. storočia.



Komplex nachádzajúci sa pod väzenských dvorom popisuje štúdia uverejnená v magazíne Near Surface Geophysics. Za múrmi už uzatvoreného väzenia si svojho času odpykávali tresty najhorší zločinci americkej histórie.

Vedci za pomoci hĺbkového radaru a terestriálnych skenov našli pod väzenským dvorom, ktorý slúžil na odpočinok, dôkazy pochovaných budov, skladov munície a tunelov. "Tieto pozostatky sú veľmi zachovalé a tesne pod povrchom," uviedol autor štúdie Timothy de Smet, archeológ z univerzity v Binghamtone. Na základe týchto zistení plánujú vedci na ostrove nazývanom tiež Skala ďalší výskum.

Americká vláda pôvodne využívala ostrov na vojenské účely, počas občianskej vojny slúžila pevnosť Alcatraz ako oficiálne vojenské väzenie na západnom pobreží. Federálnym väzením sa Alcatraz stal v 30. rokoch minulého storočia a poslední väzni ho opustili v roku 1963. Svoj trest si tam odpykávalo viacero slávnych mien kriminálneho prostredia, medzi nimi aj známy gangster Al Capone.

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa