Ministerstvo varuje dovolenkárov v Egypte: Vyhýbajte sa verejným plážam a výletom

2019-07-25 13:41:55 |   |    | 

BRATISLAVA - Rezort diplomacie upozorňuje na bezpečnostné riziko, ktoré by dovolenkári v Egypte nemali podceniť.



Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR odporúča necestovať do určitých oblastí v Egypte. Na severnom Sinaji platí výnimočný stav a tiež aj zákaz nočného vychádzania. „Túto časť Egypta, ako aj západné územia hraničiace s Líbyou, považuje ministerstvo dlhodobo za rizikové a dôrazne odporúča slovenským občanom, aby do uvedených oblastí necestovali,“ informuje o tom MZVaEZ SR na internetovej stránke.

Ministerstvo zahraničných vecí považuje za bezpečné letoviská pri Červenom mori, konkrétne letoviská Hurghada, Safaga, Marsa Alam a Šarm aš-Šajch. Radí však občanom, aby trávili dovolenku v rámci hotelového rezortu, kde sú ubytovaní, a vyhýbali sa verejným plážam. „Taktiež odporúčame zvážiť účasť na organizovaných výletoch alebo individuálnu turistiku do delty Nílu, Fajjúmu, ako aj južnej časti Sinajského polostrova,“ uvádza MZVaEZ SR.

Letisko Taba a priľahlé letovisko Taba Heights sa nachádzajú v oblasti spravovanej armádou. „Cesta z pomerne odľahlého letiska do turistického letoviska Taba sa vykonáva vždy v sprievode vojenského konvoja a trvá 45 až 60 minút jazdy vozidlom. Odporúčame vždy riadiť sa pokynmi cestovných kancelárií a ich delegátov,“ uviedlo ministerstvo zahraničných vecí.

Obmedzený pohyb turistov je v Líbyjskej, Západnej a Bielej púšti. Ministerstvo zahraničných vecí odporúča Slovákom v Egypte, aby boli maximálne opatrní, vyhýbali sa demonštráciám a väčším zhromaždeniam hlavne počas sviatkov a pamätných dní. Riziko predstavujú aj vreckári a drobní zlodeji. Pri pohybe mimo turistických stredísk ministerstvo radí obliecť si nevýstredné oblečenie.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: SITA/AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa