Príležitosť pre dobrodruhov: Hľadajú sa piati dobrovoľníci na misiu na Antarktíde

2019-09-26 09:00:00 |   |    | 

Airbnb a Ocean Conservancy včera uviedli program Antarctic Sabbatical, bezprecedentnú príležitosť pre päť vášnivých jednotlivcov vycestovať na najvzdialenejší svetový kontinent na Zemi a pripojiť sa v decembri tohto roku k výskumníčke špecializujúcej sa na Antarktídu Kirstie Jones-Williamsovej v rámci prvej vedeckej misie svojho druhu.



Päť dobrovoľných laických vedcov bude zbierať vzorky snehu a študovať mieru, do akej mikroplasty prenikli do vnútra Antarktídy. Cieľom programu Antarctic Sabbatical je zvýšiť povedomie o vplyve ľudí na klímu v jednom z najmenej pochopených a najizolovanejších ekosystémov na svete. Laickí vedci pochopia vplyv plastového znečistenia spôsobeného inde na svete a poskytnú informácie o tom, ako môže globálna komunita pomôcť chrániť Antarktídu a planétu.

"Väčšina ľudí považuje Antarktídu za nedotknutý a izolovaný kontinent, ale najnovšie dôkazy hovoria, že aj najodľahlejšie lokality sú ovplyvnené znečistením plastmi. Táto expedícia nám pomôže pochopiť cesty mikroplastov do odľahlých oblastí, ako je Antarktída, a prichádza v kritickom čase, kedy je potrebné zdôrazniť zodpovednosť ľudí za ochranu nášho prírodného sveta," uviedla Jones-Williamsová. "Táto expedícia bude náročná a bude vyžadovať prísnu vedeckú disciplínu počas neľútostných poveternostných podmienok. Hľadáme vášnivých jednotlivcov so zmyslom pre globálne občianstvo, ktorý sa s nadšením stanú súčasťou tímu zdieľajúceho svoje zistenia so zvyškom sveta po návrate domov."

 

Na mesačnej výprave sa laickí vedci zúčastnia:

Hĺbkového výcviku v Punta Arenas v Čile, kde absolvujú prípravu v rámci kurzov zameraných na glaciológiu a odber vzoriek v teréne, ako aj na laboratórnu prácu a prax v oblasti vybavenia.

Letu na Antarktídu, kde začnú svoju vedeckú misiu a pristátia na prirodzene vytvorenej modro-ľadovej dráhe hlboko na kontinente, kde sa výskum uskutoční.

Zberu vzoriek snehu z vnútra Antarktídy a ich analýzy zameranej na hľadanie cudzích mikrovlákien s cieľom určiť, ako ďaleko sa odpad a znečistenie na svete dostali.

Návštevy Južného pólu, kde môžu chodiť okolo zemegule a stačí na to iba pár krokov.

Spoznávania krás antarktických lokalít, ako je Drake Icefall, Charles Peak Windscoop a Elephant's Head, aby sa dozvedeli viac o geografii kontinentu.

Návratu do Čile, kde budú naďalej analyzovať svoje zistenia a spolupracovať s Ocean Conservancy, aby sa stali veľvyslancami pri ochrane oceánov. V tejto úlohe advokátov budú poskytovať informácie o tom, ako môže komunita Airbnb a iné skupiny pomôcť minimalizovať kolektívnu plastovú stopu v rámci podpory misie Ocean Conservancy.

Airbnb sa zaväzuje poskytovať možnosť trvalo udržateľného cestovania svojej komunite počas celej cesty. Tento záväzok dodržiava aj tým, že spolupracuje so spoločnosťou Ocean Conservancy pri využívaní výsledkov výskumu programu Antarctic Sabbatical na podporu osvetových a advokačných aktivít. Airbnb tiež zabezpečuje posudzovanie vplyvov na životné prostredie s cieľom zmerať a pochopiť náš vplyv a identifikovať činnosti, ktoré môžeme podniknúť, aby sme v priebehu času zredukovali našu stopu. Toto sú základné kroky, na ktorých budú stáť naše budúce záväzky a vízia stať sa lídrom v udržateľnom cestovaní.

Ak sa chcete prihlásiť do programu Antarctic Sabbatical, navštívte webovú stránku airbnb.com/sabbatical a vyplňte formulár žiadosti.

 

O spoločnosti Airbnb

Spoločnosť Airbnb vznikla v roku 2008, aby vytvorila svet, v ktorom môže ktokoľvek patriť kamkoľvek. Umožňuje prirodzené cestovanie, ktoré je lokálne, autentické, rozmanité, inkluzívne a udržateľné. Airbnb jedinečným spôsobom využíva technológiu, ktorá ekonomicky posilňuje milióny ľudí na celom svete ponukou priestorov, vášne a talentu, vďaka ktorým sa stávajú podnikateľmi v oblasti cestovného ruchu. Trh s ubytovaním platformy Airbnb ponúka viac ako sedem miliónov jedinečných miest na pobyt v takmer 100.000 mestách a 191 krajinách. V sekcii „Experiences" ponúka Airbnb bezprecedentný prístup k miestnym komunitám a ich činnostiam prostredníctvom viac než 40 000 jedinečných remeselných aktivít, ktoré prevádzkujú hostitelia vo viac ako 1 000 krajinách celého sveta. Platforma Airbnb "ľudia pre ľudí" slúži všetkým stranám, vrátane hostiteľov, hostí, zamestnancov a komunít, v ktorých pôsobí.

 

O spoločnosti Ocean Conservancy

Ocean Conservancy sa snaží chrániť oceán pred najväčšími dnešnými globálnymi výzvami. Spolu s partnermi prichádza s vedeckými riešeniami pre zdravý oceán a voľne žijúce zvieratá a komunity, ktoré od neho závisia.

 

O výskumníčke špecializujúcej sa na Antarktídu Kirstie Jones-Williamsovej

Kirstie Jones-Williams sa špecializuje na skúmanie vplyvu mikroplastov na polárny morský zooplanktón. Získala titul PhD v odbore biologických vied na University of Exeter vo Veľkej Británii, ktorý bol financovaný výcvikovým programom NERC GW4 + DTP.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Foto a
Video: Aibnb
Zdroj: PR Newswire

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa