Bratislavské letisko ponúka novinky, pridalo lety do Grécka, Albánska a Čiernej Hory

2023-05-03 11:00:00 |   |    | 

Letná dovolenková sezóna oficiálne začne za mesiac a doterajšie predaje už jasne naznačujú, že sa bude jednať o rekordný rok. Najväčšia cestovná skupina na Slovensku DER Touristik SK, ktorá zastrešuje značky KARTAGO tours a FISCHER, v predpredaji vypredala už dve tretiny nakontrahovaných kapacít pre letnú sezónu 2023. V porovnaní s minulými sezónami stúpli predaje zájazdov až o 120 %. KARTAGO tours a FISCHER rozšírili svoje portfólio a z Bratislavy ponúknu každý týždeň 42 letov do 21 letných destinácií.



 

KARTAGO tours a FISCHER budú počas hlavnej letnej dovolenkovej sezóny lietať do všetkých obľúbených prímorských destinácií ako sú Turecko, Grécko, Tunisko, Egypt, Bulharsko, Španielsko, Sardínia, Kapverdské ostrovy, Cyprus a v rámci noviniek pre leto 2023 aj do balkánskych destinácií Čierna Hora a Albánsko.

„Absolútnou novinkou s odletom z Bratislavy je grécky ostrov Lefkada, ktorého pláže sa často umiestňujú na popredných miestach v rebríčku najkrajších pláži Európy. Klienti sa na Lefkadu dostanú priamym letom do Prevezy, odkiaľ je to na malebný ostrov s plážami ako z Karibiku, už len na skok,“ uvádza Jan Bezděk, hovorca CK FISCHER.

Cestovná skupina DER Touristik SK prepraví svojich klientov do vysnívaných dovolenkových destinácií s leteckými spoločnosťami Smartwings, Corendon a Air Montenegro. „Partnerstvo s bratislavským letiskom je pre nás veľmi dôležité. Našim cieľom pre tohtoročnú sezónu je ponúknuť čo najväčší počet letov. V priemere budeme z bratislavského letiska lietať 6 x denne a k tomu ponúkneme aj odlety z Košíc a Popradu, aby si naši klienti mohli vybrať svoju vytúženú dovolenku presne podľa svojich preferencií a potrieb,“ hovorí Jan Bezděk, hovorca CK FISCHER.

Som rád, že v spolupráci s cestovnou kanceláriou Fischer a Kartago tours sa významne rozšíri výber priamych charterových destinácii, do ktorých sa môžu Slováci pohodlne dostať z bratislavského letiska. Oceňujem najmä nové letecké spojenie na jedinečný grécky ostrov Lefkada, ale aj priame charterové linky do ďalších obľúbených destinácií ako napríklad Čierna Hora, Španielsko či Tunisko,“ dodáva generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave, Ing. Dušan Keketi.

Záujem o dovolenky v porovnaní s rokom 2022 dvojnásobne vzrástol. Takmer identická situácia je aj v porovnaní s predcovidovým obdobím 2019, kde je nárast o vyše 110 %. Predaj zájazdov v roku 2019 bol považovaný za historicky najsilnejší.

Cestovné kancelárie KARTAGO tours a FISCHER zaznamenali zmeny v porovnaní s minulými sezónami aj v nákupnom správaní. Klienti nechcú tento rok čakať s kúpou dovolenky na poslednú chvíľu a kupujú si ju skôr ako v predchádzajúcich sezónach.

Z aktuálneho vývoja vyplýva, že ceny zájazdov na Last Minute už nebudú klesať tak, ako na to boli mnohí zvyknutí z predchádzajúcich sezón. Dopyt po dovolenkách je natoľko vysoký, že kapacity budú ubúdať skôr, než bude potrebné znižovať ceny na ich dopredaj. Klienti v priemere zaplatia za svoju dovolenku 895 EUR na osobu, čo je takmer o 10 % viac ako v roku 2022.

Priemerná dĺžka zájazdu je 9 nocí a nároky na ubytovacie služby sa neustále zvyšujú. Slováci tento rok vyhľadávajú najmä 4 – 5 hviezdičkové hotely so stravovaním vo forme All inclusive.,“ dopĺňa Alica Šipošová, hovorkyňa KARTAGO tours.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ts

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa