Neskutočná zimná jazda: Slovensko cez víkend hostí medzinárodné preteky psích záprahov

2024-01-26 09:00:00 |   |    | 

V najchladnejšej lokalite Slovenska s výbornými snehovými podmienkami sa chystá neskutočná zimná jazda, a to v podobe medzinárodných pretekov psích záprahov. Počas nich bežecký areál Snow park Ľadová pri Dobšinskej ľadovej jaskyni predstaví svoju novú požičovňu vybavenia na bežecké lyžovanie s útulňou.



 

Medzinárodné preteky psích záprahov počas dvoch víkendov

Psie záprahy sú z návštevníckeho hľadiska „nevídané“ preteky, ktoré sa nikde v regióne doteraz pravidelne nekonali a po fantastických ohlasoch z prvého ročníka budú mať v tomto roku vyššiu úroveň.

Medzinárodné preteky psích záprahov sa budú konať v Snow parku Ľadová počas dvoch víkendov: 27.-28. januára 2024 budú Majstrovstvá Slovenska a 2.-4. februára 2024 sa môžete tešiť na Medzinárodné preteky psích záprahov s piatkovou nočnou etapou.

Celá táto dvojica pretekov prebehne ako Veľká cena Ľadovej/ Ice Trophy s vyhodnotením všetkých 5 etáp v nedeľu 4. februára 2024 v najprestížnejších kategóriách Skj 1-pes, Dvojzáprah, Štvorzáprah a Veľký záprah.

Na štart sa postavia tímy mašérov zložené z pretekárov zo Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska, Rakúska, Nemecka, Talianska, Belgicka a Moldavska v rôznych kategóriách od jedného psíka, až po 14-členný záprah. Očakávané sú súboje na snehu, fascinujúce štafetové preteky a hromadné štarty záprahov.

Organizátori sa pripravujú na veľký počet návštevníkov, a preto budú zriadené dve záchytné parkoviská, odkiaľ bude do areálu premávať kyvadlová doprava. "Národný šport štátu Aljaška je veľmi atraktívny, a to predovšetkým z dôvodu prítomnosti psov. Je to fantastické podujatie pre celé rodiny," priblížila výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

 

Areál Snow park Ľadová požičiava kompletné bežecké vybavenie

Snow park Ľadová alebo Areál bežeckého lyžovania Dobšinská Ľadová Jaskyňa je športový areál, vzdialený len 2 minúty chôdze od železničnej stanice. Ponúka upravené trate pre bežecké lyžovanie v dĺžke cca 5 km a je vhodný aj pre začiatočníkov.

Od tohto roka sa môže hrdiť svojou vlastnou požičovňou bežiek a celej výstroje pre dospelých aj deti. Nezabudlo sa ani na oddych a preto je požičovňa spojená s vyhrievanou útulňou s možnosťou malého občerstvenia. Pribudlo aj niekoľko oddychových zón v podobe drevených altánkov, ktoré krásne zapadli do prostredia vedľa bežeckých tratí.

Slávnostné otvorenie novej požičovne v areáli bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni sa uskutoční 28. januára o 14:30. Požičovňa bude k dispozícii počas víkendov a prázdnin a počas pracovných dní na základe vopred dohodnutej rezervácie.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Košice Región Turizmus

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa