Malý rekordman: Základný tábor Everestu dosiahol len dvojročný chlapec!

2024-01-29 16:00:00 |   |    | 

Dvojročný Carter Dallas je zrejme najmladším človekom, ktorý kedy dosiahol základný tábor najvyššej hory sveta Mount Everestu, uviedol denník The Daily Telegraph. Britský chlapec "vystúpil" v októbri do tábora na južnej strane, ktorý sa nachádza v nadmorskej výške 5364 metrov, s pomocou svojich rodičov.



 

Chlapec výstup absolvoval na chrbte svojho otca Rossa, jeho matka Jade im išla po boku. Doteraz najmladším známym človekom, ktorý dosiahol základný tábor Mount Everestu, bolo zrejme štvorročné dievča Zara pôvodom z Česka. To ale do základného tábora podľa svojho otca vystúpilo vlastnými silami.

"Carter to zvládol lepšie ako ja a jeho mama. Obaja sme dostali ľahkú výškovú chorobu, ale on bol úplne v poriadku," povedal o výstupe otec dvojročného chlapca. "V dedinách pred základným táborom boli dvaja zdravotníci a testovali mu krv, aby zistili, či je v poriadku, jeho výsledky boli oveľa lepšie ako naše - boli ohromení. Na trek sme si kúpili bundy, jedlo a dva spacáky - v podstate sme to urobili z rozmaru. Do 24 hodín po pristátí v Káthmandú sme naň vyrazili," dodal.

Tridsaťpäťročný otec hovorí, že podľa neho boli na cestu dobre pripravení, pretože pravidelne cvičia "dýchacie techniky" a všetci vrátane Cartera sa ponárajú do ľadového kúpeľa. Rodina z Glasgow je momentálne na ročnej ceste po Ázii.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa