Cestovateľské ceny zvalcovala exotika: Najlepší rezort sveta je však v Európe

2016-12-07 00:00:00 |   |    | 

V piatok sa na Maledivách konalo slávnostné udeľovanie cien World Travel Awards, ktoré dychtivo očakávali zástupcovia hotelov a leteckých spoločností, aj poskytovatelia ďalších služieb, spojených s cestovaním. Odborníci opäť vybrali to najlepšie v rôznych kategóriách a viacerí víťazi budú určite zaujímať aj vás.



 

Prestížne ocenenia v oblasti cestovného ruchu sa udeľujú od roku 1993. Každý rok vyberajú odborníci z celého sveta tie najlepšie hotely, letecké spoločnosti či cestovné kancelárie. Najskôr organizátori predstavili výsledky jednotlivých kontinentov a v piatok na galavečeri na Maledivách aj celkových víťazov.

 

Exotika v popredí

K skokanom roka sa zaradila Jamajka, ktorá s prehľadom porazila ostatné karibské destinácie, keď zvíťazila až v deviatich kategóriách. Nachádza sa tu šesť najlepších hotelov alebo rezortov,  minister turizmu Edmund Bartlett zvíťazil za svoj výnimočný prínos k cestovaniu medzi osobnosťami a ostrov sa stal aj najlepšou destináciou pri plavbách. Okrem toho je Jamajka podľa odborníkov najlepšou voľbou pre romantické sobáše, hoci medové týždne by ste podľa nich mali tráviť na Seychelách.

Aj väčšinu ostatných víťazov treba hľadať ďaleko od nás. Najlepšou plážovou destináciou sveta a tiež najlepšou destináciou na potápanie sú Maldivy. Najlepšou krajinou pre kulinárov je Peru a pre dobrodruhov zase Chile.

Za top ubytovaním treba tiež cestovať dlho – najlepšie hotely nájdete v Thajsku (All suite hotel), Katare (konferenčný hotel) aj v Dubaji, ktorý sa môže pýšiť až dvomi oceneniami (luxusný hotel a plážový hotel roka). Najlepšie rezorty sú zas na Jamajke (rodinný rezort), Bahamách (all inclusive rezort) a Madagaskare (plážový rezort). Oslavovali aj v Abú Zabí, hotel Emirates Palace sa stal už po štvrtýkrát „Najlepším luxusným plážovým rezortom sveta“.

 

Tromfy Európy

Európa získala cien oveľa menej, najviac sa darilo Taliansku Anglicku. V Londýne  nájdete najlepší mestský hotel sveta (Grosvenor House, A JW Marriott Hotel), najlepší klasický hotel (Dukes Hotel) aj najlepší apartmánový dom so službami (Fraser Suites Kensington).

V Taliansku zas môžete navštíviť najlepší ostrovný rezort (Pullman Timi Ama Sardegna) aj najlepší luxusný mestský rezort (Rome Cavalieri, Waldorf Astoria Hotels & Resorts). Predovšetkým by ste však mali poznať Forte Village Resort na juhu Sardínie, ktorý vám onedlho na stránkach Dromedára predstavíme aj bližšie. Ten sa stal najlepším luxusným rodinným rezortom, najlepším zábavným rezortom aj najlepšou športovou akadémiou. Môže sa pýšiť aj tým najprestížnejším titulom, keď ho vyhlásili za „Rezort roka 2016“.

Na dosah máme aj Najlepší wellness hotel sveta, ktorým sa stal päťhviezdičkový Grand Hotel Lienz v Rakúsku.

 

To najlepšie z najlepšieho

Najzaujímavejšou destináciou sveta je Dubaj. Najzaujímavejším mestom Hong Kong, ktorý sa tiež môže pochváliť najlepšou turistickou kanceláriou.

Najlepším ostrovom sveta je Madeira a mestom kultúry sa stal Petrohrad. Najzaujímavejšiu turistickú atrakciu môžete navštíviť v severoírskom Belfaste - je ňou múzeum Titanicu.

 

Všetkých víťazov nájdete na stránke World Travel Awards.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Flickr
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.8/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa