Airbnb a jeho najzaujímavejšie ponuky. Kde všade môžete spať, ak opustíte klasické hotely?

2016-03-30 12:00:11 |   |    | 

Hotely už pomaly prestavajú byť v móde a cestovatelia si stále častejšie vyberajú alternatívne spôsoby ubytovania. Jednou z populárnych možností je Airbnb, kde si nájdete nocľah podľa vášho gusta. Okrem obyčajných izieb sa však ponúkajú aj rôzne netradičné. Spali by ste pod vodou alebo uprostred námestia?



 

So žralokmi

 

Ak chcete zažiť niečo naozaj jedinečné, skúste sa zapojiť do súťaže o prenocovanie vo vodnej nádrži plnej žralokov. Samozrejme, že nebudete spať vo vode. Parížske akvárium (Aquarium de Paris) totiž pripravilo podvodnú izbu, z ktorej budete mať dokonalý výhľad na obrovských predátorov, žraloky. 10 metrov pod vodou vám v noci bude robiť spoločnosť až 35 podmorských dravcov. K zážitku patrí aj potápanie sa so známym biológom, večera, raňajky a prehliadka akvária. Do súťaže sa stále dá zapojiť, tak neváhajte, v rámci ceny sú totiž aj spiatočné letenky do Paríža. Potom už len nezabudnite, že je lepšie z postele v noci nevychádzať a zabudnúť by ste mali aj na spontánne kúpanie.

 

U van Gogha

 

O niečo menej netradičné, no stále uchvacujúce je ubytovanie v maľbe Vincenta van Gogha. Len nedávno sa objavilo na stránkach a hneď si ho všimli svetové médiá. Izba totiž akoby vypadla priamo zo slávneho obrazu Spálňa. Navyše ste sa v nej mohli ubytovať za ozaj nekonkurenčnú cenu 10 USD.

 

Najzaujímavejšia izba na svete? Do Van Goghovho obrazu sa dostanete za 10 USD

 

V Hniezde

 

Vo Francúzsku narazíte aj na ďalšie netradičné ubytovanie. Vo Fondettes si za 120 eur môžete prenajať doslova vtáčí príbytok uviazaný na strome. V stane s tvarom gule sa vyspia 3 až 4 osoby, ktoré budú mať priamy kontakt s prírodou. Povolené sú aj zvieratá a doterajší zákazníci si nemôžu viacej pochvaľovať.

 

Perníková chalúpka

 

V americkej Kalifornii sa dostanete do rozprávky aj mimo filmových štúdií. Jedno z tunajších oddychových centier si totiž zadovážilo ubytovanie, kam by bez problémov zapadla hocaká postavička. Ak si prenajmete práve túto perníkovú chalúpku, užijete si pokojný pobyt plný harmónie. Zmestia sa sem 3 ľudia a je plne vybavená. Navyše leží veľmi blízko hobitovského príbytku, takže môžete zájsť na návštevu aj k týmto tvorom.

 

Úplne mimo

 

Tak by sa dali nazvať niektoré z ponúk, ktoré sa na stránke objavili, no správcovia ich radšej stiahli. Pred nedávnom ste si totiž mohli objednať „izbu“ vo voľnom priestranstve. Na jednom z londýnskych parkovísk ste mohli prespať pod holým nebom, len tak na posteli. Bez stien, kúpeľne a podobných vymožeností. Napriek cene (8 GBP) toto ubytovanie nevyhovovalo a bolo stiahnuté.

Podobne tomu bolo aj s iglu uprostred New Yorku. Hoci to bolo dielo jedného z miestnych umelcov, dlhého trvania nemalo. Správcovia stránky ho vyhodnotili ako nespĺňajúce štandardy, takže ho zákazníci nemohli využiť, aj keď sa ešte neroztopilo. Vnútri bola ako inak veľká posteľ, no viac nábytku sa doň už nezmestilo.

 

Zdroj/autor: airbnb.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa