Múzeum voskových figurín v Tatrách: Bez poriadnej dávky fantázie sem ani nechoďte

2019-02-12 00:00:01 |   |    | 

Na dobrú lyžovačku či horskú turistiku nám stačí naša strana Tatier, ak ale chcete vidieť aj zopár originálnych atrakcií, mali by ste sa vydať do poľského Zakopaného. Tam okrem najväčšieho snežného labyrintu na svete môžete vidieť aj Múzeum voskových figurín, aké by ste u nás zatiaľ hľadali márne.



 

Zakopané sa hrdí prívlastkom zimné hlavné mesto Poľska. Práve v tomto období sem prúdi najviac turistov, ktorí si chcú užiť lyžovanie alebo navštíviť najväčší snehový labyrint na svete. Návštevníkom však má toto mestečko čo ponúknuť celoročne – nádherná príroda, výlet pozemnou lanovkou Gubalowkou či najznámejšia ulica Krupówki stoja za návštevu kedykoľvek.

Práve na hlavnej ulici s obchodmi a reštauráciami sa nachádza aj ďalšia z originálnych atrakcií Zakopaného – Múzeum voskových figurín. Jeho súčasťou je panoptikum anomálií ľudského tela, návštevníkov ale viac láka vyše 60 podobizní známych hercov, politikov či vedcov. Deti tu môžu vidieť aj svoje obľúbené postavy z kníh či filmov, ktorým jednoznačne kraľuje Harry Potter a jeho kamaráti.

Dospelí sa môžu odfotiť s Marylin Monroe, Lionelom Messim, Albertom Einsteinom či niektorým z pápežov. Treba však podotknúť, že kým niektorých z nich by ste od originálu takmer nerozoznali, iní sa podobajú oveľa menej. Veď posúďte sami.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Roman Hanc
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa