Vancouver je druhé najnavštevovanejšie mesto v Kanade. Vieme, prečo!

2018-11-05 12:00:00 |   |    | 

Najnavštevovanejším mestom Kanady je Toronto. Na druhom mieste sa objavil jeho najväčší konkurent Vancouver, ktorý si vraj turisti zamilujú už po prvých hodinách. Má priateľskú atmosféru, krásnu prírodu a navyše vás prekvapí svojou rôznorodosťou.



 

Visutý most Capilano

Turizmus vo Vancouvri začal prekvitať v 19. storočí. Prvou sprístupnenou atrakciou v meste bol visutý most Capilano. Ten sa nachádza 70 metrov nad kaňonom s divokou riekou. Prejsť po ňom si nepochybne vyžaduje veľa odvahy, ale pripraví vám nádherný zážitok. Z centra mesta môžete využiť kyvadlovú dopravu, ktorá vás zavezie až k začiatku chodníka. Ten vás prevedie najkrajšími časťami tohto lesa, až sa dostanete priamo k mostu. Odtiaľ už priamo prejdete k ďalším zaujímavostiam. Prvou je chodník medzi korunami stromov a druhou trasa, ktorá prechádza po okraji veľkých útesov. Vancouver vám tak ukáže aj svoje krásne prírodné oblasti, ktoré sú jeho veľkým turistickým tromfom.

 

Stanley park

Park rozprestierajúci sa na ploche tisíc akrov milujú rovnako domáci, ako aj turisti. Najlepšou možnosťou na jeho preskúmanie je prenájom bicykla. Keďže je veľmi veľký, takto toho uvidíte viac a spoznáte aj niektoré menej známe zákutia. V parku sa nachádza vyše 20 kilometrov cyklistických tratí, ktoré vedú aj lesnou oblasťou. Pri zálive vedú aj príjemné bežecké a vychádzkové trasy, ktoré často využívajú rodiny s deťmi. Zrazu sú mimo ruchu veľkomesta a navyše je tam výborný vzduch, ktorý je vhodný aj pre ľudí s dýchacími ťažkosťami. V parku sa nachádza niekoľko ihrísk, prestížne reštaurácie a detské preliezačky. Veľmi obľúbenou časťou je symbolické miesto s originálnymi totemami. Niektoré z nich pochádzajú z roku 1880 a sú vzácnymi spomienkami na pôvodných obyvateľov.

 

Bloedel

Vancouver tiež volajú mestom parkov. Ďalšie nádherné miesto nájdete v Parku kráľovnej Alžbety. Obrovský skleník je malou výnimočnou botanickou záhradou. Nenájdete tam len 500 druhov rôznych exotických rastlín, ale aj 100 druhov chránených vtákov, ktoré sú bežne v prírode ťažko viditeľné. Návšteva Bloedelu je vďaka tomu úžasným zážitkom. Ako bonus navyše sa pripravte na koniec prehliadky. Tam sa nachádza veľká terasa, z ktorej je fantastický výhľad na mesto.

 

Grouse Mountain

V blízkosti mesta sa nachádza pohorie Grouse, ktoré sa nádherne vyníma najmä na fotografiách. V lete sa môžete vyviezť lanovkou a z hornej stanice môžete pokračovať po niektorom z turistických chodníkov. V zime tam nájdete obľúbené lyžiarske stredisko. Pokiaľ chcete zažiť niečo jedinečné, rezervujte si čas na nočné lyžovanie. Z vrcholu svahu vtedy uvidíte celý rozsvietený Vancouver, čo tomu dodá osobitý charakter.

 

Ostrov Granville

V minulosti to bola pochmúrna časť Vancouveru. Nachádzali sa tam továrne, ošumelé budovy a bola tam zvláštna atmosféra. Potom nastala zmena a ostrov Granville sa začal transformovať na nečakane krásny diamant. Časť stavieb zbúrali a vybudovali tam moderné štýlové budovy z ocele a skla. Niektoré industriálne stavby zachovali, aby mali aj odkaz na pôvodnú architektúru. V týchto priestoroch dnes sídlia lofty, kancelárie a trendové podniky. Granville počas celého dňa žije rušným životom. Je obľúbeným miestom pre stretávanie sa kamarátov a kolegov, domáci si tam radi chodia oddýchnuť, navečerať sa a pokochať sa výhľadom na prístav.

 

Gastown s parnými hodinami

Najstaršia časť mesta Gastown skrýva jednu perlu. Tou sú špeciálne parné pouličné hodiny, ktoré sa stali jej hlavným symbolom. Zostrojili ich v 19. storočí a poháňané sú malým bojlerom, ktorý vytvára paru a tá poháňa celý systém. Keď sa na ne dobre zapozeráte, nad vrchnou časťou vždy uvidíte obláčik pary. Spolu s panorámou mesta patria hodiny k najfotografovanejším miestam vo Vancouvri. Väčšina budov je inšpirovaná viktoriánskou érou. Nachádza sa tam veľa obchodov, štýlových podnikov a táto štvrť je obľúbená aj na romantické prechádzky vo dvojici.

                                                                                                                 

FlyOver Canada

Pozrieť si celú Kanadu za jeden deň? Ani to nie je nemožné. Stačí zájsť do zaujímavej atrakcie na Canada Place. Ide o známe interaktívne kino, počas ktorého sa usadíte na špeciálne sedačky, ktoré sa budú počas celého premietania pohybovať. Tentoraz nebudete potrebovať špeciálne okuliare, samotná obrazovka je prispôsobená tak, aby vám priniesla čo najväčší zážitok z pozerania. Stačí sa len pohodlne usadiť a môžete sa pustiť do dobrodružstva. Nasledujúcich 25 minút si pozriete všetky zaujímavé miesta vo Vancouvri a celej Kanade, takže tak získate prehľad o vašich budúcich dovolenkových zastávkach.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa