Chicago má netradičnú atrakciu: Tisíce ľudí putujú k potkanej diere

2024-02-01 12:00:00 |   |    | 

Diera na chodníku v štvrti Roscoe Village v Chicagu (známa ako "potkania diera") sa od januára tohto roka stala turistickou atrakciou. Tisícky návštevníkov k nej prilákal humorista Winslow Dumaine po zdieľaní na sociálnej sieti. TASR informuje podľa správ agentúry AP a webov ABC News a The New York Times.



 

Dumainov príspevok na sociálnej sieti sa začal hromadne šíriť začiatkom januára. K "potkanej diere" teraz smerujú zástupy ľudí a zanechávajú pri nej mince, kvety, sviečky, syr, cigarety aj alkohol.

Napriek svojej novej sláve má podľa miestnych obyvateľov "potkania diera" už viac ako tri desaťročia. V skutočnosti ide o odtlačok tela veveričky, ktorá do čerstvého betónu spadla zo stromu, ktorý pri chodníku kedysi rástol.

"Je to dokonalá ukážka vizuálnej komunikácie. Pozriete sa a hneď je vám  jasné, čo sa tu stalo. Takéto niečo láme akúkoľvek jazykovú bariéru. Keby ste to ukázali niekomu pred 500 rokmi, presne by vedel, čo sa stalo," opísal dieru jej propagátor Winslow Dumaine.

Niekomu neznámemu čerstvá popularita diery prekážala a 19. januára ju zalial zmesou sadry a cementu. Miestni obyvatelia ju však vyčistili a dali do pôvodného stavu. Nečakaný záujem vyvolal aj snahu miestnej obchodnej komory dať jej oficiálne meno.

Na jej webe sa dá hlasovať za jednu z piatich možností: Lil' Stucky (Tak trochu uviaznutá), Splat (Plesk), Splatatouille (narážka na animovaný film Ratatouille), Roscoe Road-dent (Cestný výtlk z Roscoe) a Dibs (slangová skratka pre druh detskej hry s kamienkami).

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa