VIDEO Ostrov Hokkaido: japonská turistická lahôdka s prírodnými vzácnosťami

2013-10-07 10:00:00 |   |    | 

JAPONSKO - Japonský najsevernejší a druhý najväčší ostrov robustných rozmerov, to je Hokkaido. Ostrov do značnej miery s nedotknutým prírodným rajom, domov pre voľne žijúce živočíchy, týčiace sa pohoria, mohutné lesy a vulkanické jazerá, to je len zlomok charakteristiky ostrova Hokkaido.



Jesenná turistika

Vulkanická aktivita je pre túto časť sveta typická a pre turistov veľmi zaujímavá. Práve na jeseň zažijete sezónu Peak Koyo v Národnom parku Daisetsuzan, v najväčšom národnom parku Japonska. Od polovice septembra začína turistické obdobie, ktoré valcuje postupne celý ostrov. Prírodné faktory diktujú podmienky pre Peak Koyo. Samurai Tours organizujú náučné Koyo trasy pre sólo cestovateľov, ktorí chcú preskúmať Hokkaido svojím vlastným tempom.

Tieto cestovateľské balíky zahŕňajú dopravu, transfery z letiska a večerné ubytovanie v tradičných ryokans (hostince v japonskom štýle) alebo Onsen, strediskách poskytujúcich horúce pramene a musíme podotknúť, že služby sú pre miestnych veľmi dôležitým zdrojom financií, čiže svojim návštevníkom vychádzajú v ústrety vo všetkom. A môžete sa spoľahnúť, že stretnete anglicky hovoriaci personál.

 

Najkrajší park Shiretoko

Keď vstúpite do vysokých borovicových a brezových lesov, budete ako v rozprávkovej krajine sobov. Vo vzduchu počuť mosadzné štrngotanie rôznych druhov zvonov, ktoré visia nad dverami obchodov a v rukách ľudí. Zvony zvonia hlasnejšie a hlasnejšie, prečo? Zvončeky plašia veľké medvede, takže v obchodoch so suvenírmi si určite nejaký zakúpte, ak vyrazíte do prírody.

Určite si nenechajte ujsť krásy národného parku Shiretoko, ktorý je na Zozname svetového dedičstva UNESCO. Park je vzdialenejším polostrovom s aktívnymi sopkami, vyčnieva z rohu ostrova Hokkaido na severovýchode. V rodnom jazyku Ainu znamená Shiretoko „koniec krajiny“. Je to pre pomerne nedotknutú a krásnu prírodu. Hrebene sopiek vyčnievajú z mora, polostrov Shiretoko je nespútaná časť prírody, kde nájdete geografické skvosty a veľmi dlhé, zasnežené zimy.

V tomto jesennom období môžete očakávať viaceré búrkové fronty, ktoré však stoja za to. Vysoko nad útesmi sa lámu lúče svetla a takmer na celom ostrove vidíte cukrové farby v najkrajších dúhach. Ostrov Hokkaido je lákavou turistickou destináciou s prírodnými vzácnosťami, ktoré nájdete len tu.

 

Zdroj/autor: nationalgeographic.com, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa