Na Bali sú stovky vodopádov: Navštívili sme trojicu najkrajších

2024-01-10 13:00:00 |   |    | 

Na Bali sú stovky rozličných vodopádov a môže sa stať, že človeku sa z celej ponuky zatočí hlava. Častokrát si potom vyberie len podľa obrázkov zo sociálnych sietí a odchádza sklamaný. Prečo? Lebo čaká v rade na fotku pol hodinu a nemôže sa ani okúpať alebo si sadnúť. Lepšou alternatívou sú tieto tri vodopády, ktoré si stále zachovávajú svoju autenticitu a nadchnú svojou veľkoleposťou.



 

Vodopád Fidži

V tomto prípade presne platí, že pod lampou býva najväčšia tma. Vodopád Fidži (Fiji) je ukrytý hneď vedľa najvyššieho vodopádu na Bali Sekumpul, ktorý denne navštívia desiatky nadšencov. No len málokomu sa chce v polovici prechádzky odbočiť k tomuto útesu, ktorý ukrýva až trojitý mohutný vodopád. Samotný útes je obrastený zeleňou, čo mu dodáva exotický vzhľad.

 

Vodopád Banyumala

O tomto vodopáde vie málokto, no návštevníka na prvý pohľad upúta svojou oázou. Hoci leží v horách, obklopuje ho nádherná záhrada s pestrofarebnými kvetmi a mostmi, odkiaľ je na vodopád prekrásny výhľad. Z útesu stekajú stovky malých pramienkov, ktoré spolu tvoria asi štyridsať metrov vysoký vodopád Banyumala. Jazierko, do ktorého voda steká, poskytuje v horúcich dňoch príjemné osvieženie. Priezračná voda je ako stvorená na kúpanie!

 

Vodopád Leke Leke

Leke Leke je zrejme najznámejším z vodopádov, ktoré odporúčame, no oprávnene. Ak sa o Bali hovorí ako o “ostrove Bohov”, tak Leke Leke patrí k ich najlepším výtvorom. Scénická návšteva začína hneď na parkovisku, odkiaľ oko zachytí hlbokú džungľu, v ktorej sa tento vodopád nachádza. Túra k nemu je pomerne strmá, no odmena na konci je jasná: úzky vysoký vodopád, ktorý vyčnieva spomedzi úžiny medzi dvoma obrastenými skalami. Formovaný presne tak, aby ho návštevníci mohli jednoducho “cvaknúť” foťákom a domov si odniesť pamiatku ako od profesionálneho fotografa.

A prečo sa oplatí objavovať aj odľahlejšie vodopády? Človek si tak v kľude uprostred zelenej oázy uvedomí, akú symfóniu dokáže príroda vyčarovať. A navyše ju môže nerušene a dosýta pozorovať!

Autor: © Zoznam/Lenka & David Haring

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa