Najvtipnejší zoznam roka: Neuveríte, čo všetko dokážu hoteloví hostia ukradnúť

2019-12-19 08:00:00 |   |    | 

Niektorí hoteloví hostia majú pocit, že si môžu domov zobrať čokoľvek, čo v izbe našli. Pre niekoho je to adrenalín, iný si presviedčaním o vlastne šikovnosti dvíha svoje pošramotené sebavedomie a ďalší má zas pocit, že si za to predsa zaplatil. V drahých hoteloch nikto nekradne preto, že nemá čo do úst. O to trápnejšie znie výpočet toho, čo z ubytovacích zariadení každý rok mizne.



 

Portál Wellness Heaven, ktorý ponúka recenzie luxusných hotelov v Európe a Ázii, usporiadal zaujímavý prieskum. Zástupcovia dokopy 634 štvor- a 523 päťhviezdičkových hotelov hlasovali, aké predmety im hostia najčastejšie kradnú. Na prvých miestach sa podľa očakávania ocitli uteráky, župany a vešiaky, prekvapením nie sú ani drobnosti ako perá či kozmetika. Miznú však aj televízne ovládače, deky, poháre, sušiče vlasov, vankúše či dokonca matrace, čo šéfa serveru Wellness Heaven Tasilla Keilmanna veľmi prekvapilo: „Pre hotel je predsa pomerne jednoduché zistiť, ktorá osoba veci odcudzila.

 

A toto sú tie najkurióznejšie krádeže:

 

Zariadenie kúpeľne

Značnú dávku manuálnej zručnosti museli preukázať hostia, ktorí z hotelovej izby odcudzili zariadenie kúpeľne. Zmizla sprchová hlavica, WC sedadlo, odtoková rúra, hydromasážna sprcha, ba v istom berlínskom hoteli dokonca aj celý drez.

 

Klavír

Z istého hotela v Taliansku ukradli klavír. „Raz som šiel cez halu a všimol som si, že v nej niečo chýba. Čoskoro som zistil, že traja neznámi muži v overaloch vzali klavír a ten sa už samozrejme nikdy nenašiel,“ hovorí o nepríjemnej skúsenosti hotelier.

 

Číslo izby

V istom anglickom hoteli ukradol jeden z hostí číslo z dverí svojej hotelovej izby. „Všimli sme si to až vtedy, keď ďalší hosť nevedel nájsť svoju izbu,“ hovorí riaditeľ hotela, kde k bizarnej krádeži došlo.

 

Vypchatá trofej

Vo Francúzsku sa zasa istý hosť pokúsil ukradnúť vypchatú hlavu diviaka. Nebol úspešný, no tento príbeh má šťastný koniec pre všetky strany. Mužovi totiž neskôr jeho priatelia splnili želanie – trofej od hotela odkúpili a darovali mu ju ako svadobný dar.

 

Drevené lavice zo sauny

Istému hosťovi spa apartmánu hotela neďaleko Salzburgu sa natoľko zapáčili borovicové lavice v súkromnej saune na terase, že si ich jednoducho odniesol. Hotelový personál odhalil krádež až potom, keď ďalší hosť kritizoval absenciu lavíc: „Kde si mám v saune sadnúť? Neviem relaxovať postojačky.“

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images, Pixabay
Zdroj: Wellness Heaven

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa