Gigant za miliardu: Najnovšia výletná loď má na palube horskú dráhu aj zónu iba pre dospelých

2020-12-28 14:05:00 |   |    | 

Hoci rok 2020 výletným plavbám neprial, lodné spoločnosti sa stále predbiehajú v tom, kto ponúkne klientom väčší luxus a vzrušujúcejší program. Momentálne na seba púta najviac pozornosti nová loď spoločnosti Carnival Cruise Line, ktorú verejnosti predstavili minulý týždeň.



 

Loď Mardi Gras je najnovším prírastkom vo flotile spoločnosti Carnival Cruise Line, ktorá do nej investovala miliardu dolárov. Pôvodne mala vody morí a oceánov brázdiť už v roku 2020, vzhľadom na pandémiu koronavírusu sa však tento termín výrazne posunul a prvá plavba je naplánovaná až na apríl 2021.

Rozmery Mardi Gras sú skutočne impozantné. Najväčšie plavidlo spoločnosti má výtlak 180 tisíc ton a na dĺžku meria 340 metrov. Posádka v počte 1745 osôb sa pri plnej obsadenosti bude starať o takmer 6 a pol tisíc pasažierov. K dispozícii majú vyše 2600 kajút a 180 apartmánov v jedenástich rôznych kategóriách.

Na zábavu je určených šesť tematických zón. Srdcom lode je presklené átrium cez tri paluby s výhľadom na oceán a niekoľkými kaviarňami a barmi, kde sa večer konajú rôzne zábavné predstavenia.

Francúzska štvrť s atmosférou New Orleans ponúkne niekoľko barov a reštaurácií a predovšetkým tradičný džezový klub so živou hudbou. V La Piazza vzdáva Mardi Gras hold talianskej kuchyni a zónu s názvom Letné vylodenie zas budú vyhľadávať najmä milovníci čapovaného piva a grilovaných dobrôt. Špecializovanú ponuku nápojov a jedál budú mať aj bary pri bazénoch a ležadlách v časti Lido.

Najväčšiu pozornosť však bude zrejme pútať ihrisko, ktoré ponúka obrovský akvapark s piatimi toboganmi, športoviská (minigolf, basketbal a lanové centrum) a dokonca aj úplnú novinku na zaoceánskych lodiach – horskú dráhu BOLT s dĺžkou takmer 250 metrov a rýchlosť vyše 60 kilometrov za hodinu. Zážitok z adrenalínovej jazdy s výhľadom na more však nie jediný – na tejto dráhe si totiž jazdci môžu prispôsobovať rýchlosť a súťažiť tak medzi sebou.

O milovníkov zábavy a adrenalínu je teda postarané viac než dobre, na Mardi Gras sa však myslelo aj na tých, ktorí si túžia od všetkého hurhaja úplne odpočinúť. Práve im je určená časť Serenity Adult-Only Retreat, kam je vstup povolený iba dospelým. Nikto tam nebude rušiť ich pokoj a ticho.

Mardi Gras je prvou výletnou loďou s pohonom na skvapalnený zemný plyn (LNG), vďaka čomu patrí k najekologickejším. Bola skonštruovaná vo fínskom Turku a 24. apríla 2021 sa vydá na svoju prvú oficiálnu plavbu z Floridy do Karibiku.

VIAC FOTOGRAFIÍ INTERIÉRU NÁJDETE V GALÉRII.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Carnival Cruise Line

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa