AIDAnova: Piaty najväčší gigant sveta a oceánov

2018-11-03 00:00:01 |   |    | 

Najnovšia, najoslavovanejšia a možno i najkrajšia – taká je nová loď spoločnosti AIDA Cruises s príznačným názvom AIDAnova. Na dĺžku meria 337 metrov a na šírku fascinujúcich 42 metrov. Pre cestujúcich, ktorých prevezie hneď šesťtisíc, je vyčlenených dvadsať luxusne zariadených palúb. Obsluhujú tu roboti a aquapark sa tiahne až cez štyri paluby. Dokáže vás ešte niečo na AIDAnove prekvapiť? Áno, a nebude toho vôbec málo!



 

Luxus len pre vyvolených? Ani omylom

Dohromady na lodi nájdete dva a pol tisíca kajút v dvadsiatich rôznych kategóriách – od tých najjednoduchších až po luxusné apartmány. Samostatnú kategóriu tvorí apartmán Penthouse Suite, ktorý sa rozprestiera cez dve paluby a ponúka očarujúci panoramatický výhľad. Všetky vaše želania je navyše pripravený splniť robotický personál. Za taký luxus si však zodpovedajúcim spôsobom zaplatíte. Loď bude brázdiť more pri behoch Kanárskych ostrovov a najlacnejší lístok na ňu stojí 450 eur.

 

Najekologickejšia loď sveta

Hoci je vzhľadom na svoje rozmery piatou najväčšou loďou sveta (prvenstvo drží výletná loď Symphony of the Seas), môže sa pochváliť jedným prvenstvom. Keďže ju poháňa skvapalnený zemný plyn, stala sa okamžite tou vôbec najekologickejšou loďou na svete. A pri ekológii ešte chvíľu zostaneme. Zástupcovia spoločnosti AIDA Cruises sľúbili, že do roku 2020 prestanú na palubách svojich lodí používať plastový riad, čo je nepochybne krok správnym smerom.

Inzertné oznámenie: Vydajte sa za poznávaním!
Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a Strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky poznávacích zájazdov:

Plavba do Stredomoria
Ak už v ušiach počujete cinkot pohárov vybraného francúzskeho vína, ktoré práve popíjate na palube luxusnej lode pri plavbe po Stredomorí, tak to je jedine správne. Stredomorská oblasť je kráľovstvom večne azúrového neba a unikátnych kultúrnych miest. Spoznajte spolu s nami tie najkrajšie prímorské letoviská v celej Európe.

 

Dobré jedlo a zábava v jednom

Na AIDAnove sa môžete občerstviť v niektorej zo sedemnástich reštaurácií, ktoré sú dokonca tematicky zamerané. Chceli by ste si pochutiť na hľuzovkách vo francúzskej reštaurácii, alebo dáte prednosť skôr cestovinám v tej talianskej? A po výdatnej večeri to iste bude chcieť nejaké digestívum. Na to si môžete zájsť do niektorého z dvadsiatich troch barov, ktoré sa na lodi nachádzajú.

AIDAnova je miestom, kde ani o zábavu rozhodne nebude núdza. Čaká na vás napríklad wellness centrum s piatimi saunami, obrovský vodný park s toboganom rozprestierajúcim sa na štyroch palubách i divadelné predstavenia. Vnútorné priestory lode navyše evokujú trópy, takže sa tu budete cítiť naozaj príjemne.

 

Pompézne oslavy a prvé cesty

Nová loď bola pokrstená a slávnostne predstavená 31. júla v rámci veľkolepej oslavy, ktorú sprevádzali ohňostroje a svetelné show. Jej súčasťou bol i svetoznámy DJ David Guetta, ktorý na lodi predviedol nezabudnuteľnú show. Prvé cesty AIDAnovy začnú v decembri a povedú ku Kanárskym ostrovom.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Aida.de
Zdroj: ESO travel

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa