Nešťastnej žene sa let poriadne predražil: Obrovská pokuta za nezjedený sendvič!

2023-12-05 13:00:00 |   |    | 

Neznalosť neospravedlňuje. Svoje o tom vie aj istá dôchodkyňa, ktorá cestovala z novozélandského mesta Christchurch do austrálskeho Brisbane. Za nedojedený kurací sendvič zaplatila poriadne mastnú pokutu!



77-ročná June Armstrongová letela v máji z Nového Zélandu za rodinou do Austrálie. Ako to robia mnohí, pred takmer štvorhodinovým letom si na letisku kúpila občerstvenie. „Z muffinu som trochu zobla, ale nechutil mi, a tak som zvyšok zahodila, ale sendvič s kuracím mäsom a šalátom som si odložila do malého ruksaku,“ povedala pre novozélandské noviny Herald.

Dôchodkyňa ho plánovala dojesť v lietadle, po odlete však zaspala a na jedlo v batohu úplne zabudla. Po pristátí v Austrálii preto do vstupného formulára zapísala len svoje lieky na predpis a práve v tom bol kameň úrazu. Počas colnej kontroly jej totiž úradník našiel sendvič, a hoci Armstrongová dúfala, že ho jednoducho zahodia do koša, dostala pokutu 3300 dolárov.

Plač a vysvetľovanie jej nepomohli, a tak na radu svojho manžela, ktorý ju prišiel na letisko vyzdvihnúť, poriadne mastnú sumu zaplatila. „Hovorila som mu však, ´to je náš dôchodok, nemôžeme si to dovoliť´,“ vysvetľuje nešťastná žena. Neskôr sa ešte pokúšala oficiálne odvolať a zodpovedným napísala aj niekoľko e-mailov s otázkou, prečo dostala pokutu, keď sa jednalo o jej prvý priestupok, a prečo bola suma tak vysoká. Odpovede sa však nedostala.

Myslím na to dňom i nocou, musím brať lieky na spanie,“ napísala v srdcervúcom odkaze dôchodkyňa, ktorá vraj rozhodne nemá na rozhadzovanie. „Ničí ma, ako veľmi tá pokuta ovplyvní naše životy.“ Žena sa po pol roku zmierila s tým, že svoje peniaze už neuvidí, chce však aspoň varovať ostatných.

Austrálske Ministerstvo poľnohospodárstva, rybolovu a lesníctva na svojej stránke informuje, že ak cestujúci nedeklaruje tovar, ktorý predstavuje „vysoké ohrozenie biologickej bezpečnosti“, hrozí mu pokuta až do 3756 dolárov. A to aj v prípade originálne zabaleného jedla, ako dokazuje prípad June Armstrongovej.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa