Je čas plánovať letnú dovolenku: Toto sú najkrajšie pláže v Grécku

2024-04-08 00:00:00 |   |    | 

Chystáte sa aj tento rok do Grécka? Čo tak vynechať tradičné ostrovy a zvoliť si cieľovú destináciu podľa najkrajších pláží? V tejto krajine je ich skutočne neúrekom, preto si môžete vyberať to, čo bude presne zodpovedať vašim kritériám.



 

Egremni, Lefkados

Ostrov Lefkados je medzi Slovákmi trochu neprávom prehliadaný. Práve na ňom sa pritom nachádza zrejme najviac pláží, ktoré sú ako vystrihnuté z dovolenkového katalógu. Stačí spomenúť Porto Katsiki, Agiofili alebo Egremni, ktorú dokonca pokladajú za jednu z najkrajších v krajine. Voda tu má nádherne tyrkysovú farbu, ktorá kontrastuje so zlatistým pieskom a vysokými útesmi, ktoré dotvárajú úžasnú atmosféru tunajšej divočiny. Prístup na pláž nie je jednoduchý, napriek tomu ju ročne vyhľadávajú tisíce turistov. Ak k nej chcete ísť pešo, čaká vás menšia túra, na ktorej konci je takmer 400 schodov, vedúcich až dole k moru. Druhou a jednoduchšou možnosťou je zaplatiť si loď a preplaviť sa sem z Vasiliki alebo Nydri.

 

Banánová pláž, Skiathos

Niekto hľadá pokojnú a tichú pláž s čo najmenej turistami a iní si zas radi užijú zábavu. Ak patríte do druhej skupiny dovolenkárov, zájdite na ostrov Skiathos. Ich Banánová pláž ponúka čisté more, jemný piesok a veľa aktivít. K dispozícii sú lehátka, slnečníky a sprchy a v okolí tiež niekoľko skvelých podnikov, kam môžete zájsť na drink či chutné jedlo. Banánová pláž je tiež obľúbenou destináciou milovníkov vodných športov, ako sú šnorchlovanie, potápanie, windsurfing a vodné lyžovanie. V letných mesiacoch sa tam navyše často konajú rôzne plážové párty.

 

Vai, Kréta

Kréta je obľúbenou voľbou rodín s deťmi. Skúste sa však tentoraz odpútať od hotelových rezortov a radšej zájdite na pláže v iných častiach ostrova. Pri týchto potulkách iste narazíte aj na Vai, prezývajú tiež Palmová pláž. Toto pomenovanie dostala kvôli tomu, že ju lemuje najväčší palmový les Európy s vyše 5000 stromami. Tie počas horúcich dní poskytujú príjemný chládok, zlepšujú klímu a zároveň dodávajú tomuto miestu punc luxusu. Podľa legendy za ne môžeme vďačiť fenickým obchodníkom, ktorí vraj rozhádzali v okolí pláže semiačka z datlí. Z nich neskôr vyrástli tieto nádherné stromy.

 

Tsigrado, Milos

Počas cestovania často platí pravidlo, že ak sa chcete dostať k tým najzaujímavejším alebo najkrajším miestam, musíte na to vynaložiť značné úsilie. To platí aj v prípade pláže Tsigrado na ostrove Milos, ku ktorej vedie pomerne náročná cesta. Od parkoviska potrebujete prejsť po zaprášenom neudržiavanom ceste ku koncu útesov, kde na vás už čakajú rebríky, po ktorých zídete až priamo k moru. Voda je však priezračne čistá a pokojná, vstup je len mierny a navyše je tu vďaka nádherným bralám úžasná atmosféra, takže sa vám vložená námaha určite mnohonásobne vráti.

 

Mylopotas, Ios

Najpopulárnejšou plážou na ostrove Ios je Mylopotas, ktorá sa hrdí označením modrou vlajkou, čo svedčí o jej vysokej kvalite. Tvorí ju jemný piesok a obklopuje bujná vegetácia a útesy. Počas letnej sezóny patrí Mylopotas k najnavštevovanejším plážam na ostrove. K dispozícii sú slnečníky i podniky s občerstvením a vstup do mora je mierny, takže sem prichádzajú aj rodiny s deťmi. Pláž je ľahko dostupná autom, taxíkom alebo autobusom z hlavného mesta ostrova, ktoré sa nachádza len pár kilometrov odtiaľ.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa