Podivný hotel v Južnej Kórei: simuluje plavbu na mori!

2013-07-16 12:00:00 |   |    | 

JUŽNÁ KÓREA - Predstavte si, že sa ráno zobudíte na udieranie vĺn o loď, škriekanie čajok a z okna máte výhľad na oceán. Skoro ako skutočná plavba, má to len jeden háčik: v skutočnosti na žiadnej plavbe nie ste, bývate len v hoteli, ktorý má tento dojem navodzovať - v Sun Cruise Resort.



Tento hotel v tvare výletnej lode sa nachádza v Jeongdongjin, je dlhý 165 metrov a vysoký 45 metrov. Je však pevne zasadený do útesu nad morom a zvuky, ktoré v interiéri počujete, sú prehrávané z reproduktorov. Ide o prvý takto tematicky ladený hotel na svete.

Určený je vraj pre tých, ktorí nemajú peniaze alebo čas, aby mohli ísť na skutočnú plavbu výletnou loďou. Jeho vyše dvesto izieb je ako inak, postavených v štýle námorných kajút. Okrem toho tu nájdete bazén, reštauráciu, nočný klub, golf, fitness a otáčavý salónik s výhľadom. Hotel postavili v roku 2002 a o 11 rokov neskôr sa stal jednou z najpopulárnejších turistických atrakcií v Južnej Kórei.

Treba dodať, že nemá len fanúšikov. Niektorí návštevníci ho považujú za škaredý, dokonca ho nazvali „plesňou krajinnej scenérie“.

 

Zdroj/autor: news.com.au, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa