Kráľovský luxus: zámky, v ktorých môžete prespať!

2014-01-18 14:00:00 |   |    | 

V Európe je množstvo miest, kde si môžete vychutnať pocit, akoby ste boli významným panovníkom. Ponúkame len zopár príkladov - zámky premenené na špičkové hotely vás prenesú späť o niekoľko storočí. S pár výnimkami - medzi kamennými múrmi sa napríklad rozhodne nebudete triasť zimou.



 

  • Castle Ashford, Írsko

Stredoveký zámok v blízkosti mesta Galway je od roku 1939 päťhviezdičkovým hotelom. V súčasnosti sa tu môžete ubytovať vo vyše osemdesiatich izbách. Zámok navštívili napríklad osobnosti ako John Lennon, Oscar Wilde či herci Pierce Brosnan a Brad Pitt.

 

  • Castle Thornbury, Anglicko

Jeden z mnohých anglických zámkov nachádzajúci sa severne od Bristolu v Gloucesterbury sa začal stavať v roku 1511 ako domov pre Edwarda Stafforda, 3. vojvodu z Buckinghamu. Dnes má 26 luxusných izieb a reštauráciu. Keď sem prídete, môžete sa ubytovať napríklad v apartmáne, v ktorom kedysi spal kráľ Henrich VIII. so svojou manželkou Anne Boleyn.

 

  • Schloss Lembeck, Nemecko

Zámok na západe Nemecka neďaleko mesta Dorsten je obklopený lesmi prírodného parku Hohe Mark a rybníkom, jednotlivé jeho časti sú rozložené na ostrovčekoch pospájaných mostami. Počiatky zámku siahajú do 12. storočia, v 17. storočí bol však postavený do dnešnej architektonickej podoby - v barokovom slohu. Dnes sa na jeho prízemí nachádza múzeum, reštaurácia a časť zámku slúži ako hotel. Okolo zámku sú nádherné záhrady s detskou ZOO.

 

  • Castelo de Óbidos, Portugalsko

Tento stredoveký hrad na západe Portugalska v meste Óbidos má bohatú históriu. V osemnástom storočí zažil silné zemetrasenie a stal sa miestom, odkiaľ boli vypálené strely na Napoleonovo vojsko, ktoré tu zažilo prvú porážku v španielskej vojne za nezávislosť. Hrad bol vyhlásený za jeden zo siedmich divov Portugalska. Časť hradu je dnes štvorhviezdičkovým hotelom.

 

  • Castel Brando, Taliansko

Stredoveký hrad sa nachádza v severnom Taliansku na vápencových dolomitových skalách nad dedinkou Cison di Valmarino. Pôvodne bol stavaný za čias Rimanov ako pevnosť slúžiaca na ochranu komunikačných liniek medzi severným Talianskom a krajinami na druhej strane Álp. Dnes je tu štvorhviezdičkový hotel, múzeum a divadlo. Do hradu sa možno vyviezť lanovkou z dediny.

 

  • Bran Castle, Rumunsko

Táto návšteva môže mať s trochou fantázie aj strašidelnú príchuť, hrad Bran v rumunskej Transylvánii blízko mesta Brašov sa totiž spája s legendárnou postavou Drakulu z románu Brama Stockera. Vlad Tepes, ktorý slúžil autorovi ako inšpirácia pre postavu Drakulu, bol vraj vodcom práve tohto hradu, i keď tento fakt nie je potvrdený. Napriek tomu sa do Rumunska za hradom Bran ročne vydávajú tisícky turistov a aj keď hrad nie je ubytovacím zariadením, v jednej z veží slúži na krátkodobé prenocovanie luxusný apartmán.

 

Zdroj/autor: wikipedia, matadornetwork.com, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.7/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa