Noci v divočine na strome

2013-05-15 12:00:00 |   |    | 

Už ste precestovali svet a spali kdekoľvek to len bolo možné? Čo tak skúsiť to ešte na strome? Hotely „tree house“ sú populárne na celom svete a hoci ide prevažne o pobyt v divočine, môžete byť prekvapení, koľko luxusu v nich nájdete. Ponúkame zopár najzaujímavejších tipov.



 

  • Treehotel, Harads, Švédsko

Neďaleko dedinky Harads v lese nájdete prostredie ako z fantastickej knihy. Šesť apartmánov, každý iný, vo výške šiestich metrov nad zemou, vnútri typicky minimalistické zariadenie, zvonka futuristický vzhľad - kabína, ufo, vtáčie hniezdo, saunový apartmán. Ceny za noc v tomto hoteli sa pohybujú okolo 385 eur pre jednu osobu.

 

  • Tree House Lodge, Limón, Kostarika

Na juhu Kostariky pri karibskom pobreží sa nachádza dom postavený z padnutých stromov zabezpečený solárnym ohrevom, s dvomi spálňami, kuchyňou a sprchou v kúpeľni postavenej okolo kmeňa masívneho storočného stromu Sangrillo. Prečo nie? Za cca 230 eur pre dve osoby.

 

  • Tsala Treetop Lodge, Plettenberg Bay, Juhoafrická republika

Jedinečný dizajn tohto hotela z kameňa a skla ponúka naozaj štýlovú a nezvyčajnú dovolenku. Desať slnečných presklených apartmánov s krbom, terasou a bazénom s výhľadom na národný park Tsitsikama je zároveň východiskovým bodom pre výlety v botanickom raji, no môžete si vybrať aj oddych na neďalekej pláži v Plettebnerg Bay.

 

  • Chewton Glen, Hampshire, Veľká Británia

Hotel v blízkosti New Milton na juhu Anglicka ponúka v rámci svojich služieb aj pobyt v šiestich luxusných domčekoch na strome. K dispozícii je terasa, vírivka a všetky aparmátny majú vyhrievané podlahy. Nesmú chýbať anglické raňajky, ktoré vám kuchár dodá na strom každé ráno v koši.

 

  • La Cabane en L'Air, Francúzsko

Posledný tip patrí medzi dostupnejšie možnosti dovolenky. Takmer 200 domčekov na strome po celom Francúzsku od Provensálska po Normandiu, ktoré si môžete prenajať hoci aj len na nezabudnuteľný víkend. Niektoré sú až vo výške 22 metrov, vybrať si môžete podľa svojich nárokov jednoduchšie, aj luxusnejšie zariadené chatky.

 

Zdroj/autor: travelandleisure.com, Damon Tabor, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa