V Thajsku našli čudného tvora: Vyzerá ako príšera z rozprávky

2020-12-07 12:00:00 |   |    | 

V rozprávkach musia odvážni princovia neraz bojovať s drakmi s niekoľkými hlavami. V ľudových príbehoch ich majú obvykle nepárny počet (tri, sedem či až dvanásť), nedávno ale našli v Thajsku miniverziu tohto tvora s dvomi hlavami.



 

Thajský vojenský úradník Thanaphat Pratee (28) vo voľnom čase rád rybárči, a tak sa aj minulý pondelok vybral k rieke v oblasti Narathiwa na juhu krajiny. Na svoje obrovské prekvapenie však uprostred rybačky zbadal vo vode veľmi čudného tvora s dvomi hlavami. Najskôr sa veľmi preľakol a z vody rýchlo utekal von, potom si však uvedomil, že sa jedná o mláďa vodného hada s latinským názvom Homalopsis Buccata, ktorý je neškodný.

Živočích bežne obýva močiare, rybníky a potoky, kde sa živí malými rybkami a žabami. Polycefalia, teda genetická mutácia s dvomi hlavami na jednom tele, nie je u hadov až tak výnimočná. V prírode však majú takéto jedince len veľmi malú šancu na prežitie - kvôli sťaženej koordinácii tela a obmedzenej schopnosti pohybu sú totiž ľahkou korisťou pre predátorov.

A tak mal vlastne tento mladý hadík veľké šťastie. Thanaphat ho vybral z vody a v sklenenom pohári si ho odniesol domov. Pripravil mu vlastné akvárium a kŕmi ho rybkami, krabmi a garnátmi, ktoré striedavo vkladá do oboch ústnych otvorov zvieraťa. „Nechcem ho prekŕmiť. Viem, ako sa starať o plazy, ale toto je výnimočný had, takže zrejme budem musieť viac študovať, ako sa oňho správne starať, aby zostal zdravý,“ uzavrel Thajčan, ktorý si už svojho neobvyklého domáceho miláčika veľmi obľúbil.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa