Žena si na dovolenke chytila roztomilú chobotnicu: Zázrak, že to prežila

2021-03-24 12:01:00 |   |    | 

O obrovskom šťastí môže hovoriť istá mladá žena, ktorá dovolenkuje v Bali. Do rúk totiž vzala farebnú chobotnicu, aby sa s ňou odfotila. Ako neskôr zistila, jednalo sa o jedného z najjedovatejších tvorov sveta a je priam zázrak, že stretnutie s ním prežila.



 

Američanka Kaylin Phillips nedávno zverejnila na sociálnej sieti TicToc video, kde má na dlani roztomilú pestrofarebnú chobotničku. Mohli to však byť posledné zábery v živote. Jednalo sa totiž o hlavonožca z rodu Hapalochlaena, ktorý patrí k najnebezpečnejším obyvateľom morí a človeka dokáže paralyzovať tak, že o pár minút zomrie.

Chobotnice rodu Hapachlaena obývajú plytké vody Tichého a Indického oceánu, kde sa živia drobnými kôrovcami. Hoci nevynikajú veľkosťou (ich dĺžka vrátane ramien dosahuje maximálne 20 centimetrov), zbadáte ich ľahko. Majú totiž výrazné sfarbenie s modrými, čierno olemovanými okrúhlymi škvrnami, ktoré má potenciálnych predátorov varovať o ich nebezpečnosti.

K zabíjaniu totiž chobotnice používajú jed zo slinných žliaz, ktorý dokáže zabiť aj človeka. Neurotoxín v ňom spôsobuje postupnú paralýzu – dochádza k ochrnutiu, zástave dychu a srdca a do 26 minút aj k smrti. Len skorá intubácia a pľúcna ventilácia dokážu život zasiahnutého človeka zachrániť.

@kaylinmarie21

Called my dad crying 3 hours later in Bali🙃 ##blueringoctopus ##bali ##uluwatu ##fyp ##imdumb ##thanksjesuschrist ##ShowerWithMoxie ##EnvisionGreatness

♬ Oh No Oh No Oh No No No - Dubskie

Američanka Kaylin tak mala obrovské šťastie, že ju chobotnica neuhryzla. O blízkosti smrti sa pritom dozvedela, až keď si neskôr vyhľadala informácie o tvorovi, ktorého sa jej podarilo chytiť. Teraz varuje aj ostatných. „Napriek malej veľkosti má v sebe táto chobotnica dostatok jedu, aby v priebehu minút zabila až 26 dospelých ľudí. Uhryznutia sú drobné a často bezbolestné, takže si veľa obetí ani neuvedomí, že boli zasiahnutí, až kým nezačnú problémy s dýchaním a paralýza,“ napísala Kaylin na sociálnej sieti.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa