Unikátne VIDEO priamo z papule: Kameru slovenského filmára chcel zožrať ľadový medveď

2022-10-27 12:00:00 |   |    | 

Slovenský fotograf Martin Greguš sa po celom svete preslávil oceňovanou sériou snímok ľadových medveďov v kanadskej divočine. Počas jej vzniku došlo k množstvu zaujímavých situácií. Tú najkurióznejšiu zachytil objektív GoPro kamery.



Martin Greguš patrí k tým Slovákom, ktorí robia našej krajine v zahraničí skutočne skvelé meno. Rodák z Bratislavy začal s fotografovaním už ako 8-ročný, keď sa s rodičmi a sestrou presťahovali do Kanady. Od prvej chvíle ho uchvátila nekonečná kanadská príroda, ale aj život okolo nás.

Fotoaparát sa stal jeho najbližším priateľom a trvalým spoločníkom a dnes so svojimi snímkami žne Martin úspechy po celom svete. V roku 2021 získal ocenenie Rising Star Portfolio Award na jednej z najprestížnejších súťaží fotografie divokej prírody Wildlife Photographer of the Year a spolupracuje so značkami ako National Geographic, GEO či Netflix.

Tento rok si všetkých milovníkov prírody podmanil svojou sériou „33 dní s medveďmi“, ktorú môžete až do 6. januára 2023 obdivovať aj v bratislavskej Galérii SPP. „Ide o dokumentárny projekt, ktorý zachytáva moje spolužitie s ľadovými medveďmi, s ktorými som dokopy strávil 33 dní počas leta roku 2020 a 2021. Súčasťou výstavy je aj dokumentárny film, ktorý divákom ukáže, ako naše fotografie vznikali,“ hovorí Martin.

Najzaujímavejšími sú nepochybne unikátne zábery priamo z papule obrovského maca. Beansovi, ako ho Martin pomenoval, sa totiž zapáčila GoPro kamera - najskôr začal hrýzť jej objektív a potom sa pustil do statívu. Zariadenie však našťastie jeho útok prežilo, a tak dnes môžeme tohto vzácneho predátora obdivovať z pohľadu, aký sa nám dosiaľ zrejme nenaskytol.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa