Aerolínie SAS začnú čoskoro predávať letenky na lety elektrickým lietadlom

2023-06-07 08:00:00 |   |    | 

Letecká spoločnosť Scandinavian Airlines (SAS) oznámila, že cestujúci si už čoskoro budú môcť zakúpiť letenky na prvé lety jej elektrického lietadla. SAS plánuje tieto lety prevádzkovať od roku 2028 zo Švédska, Nórska a Dánska. TASR správu prevzala z agentúry AP.



 

SAS uviedla, že na každom z troch letov bude k dispozícii 30 miest pre pasažierov, pričom dátum a čas odchodu sa cestujúci dozvedia prostredníctvom e-mailu. Online rezervácia vstupeniek sa otvorí 2. júna.

Aerolínie dodali, že cena za letenku bude rovnaká v menách všetkých troch škandinávskych krajín – 1946 švédskych, dánskych či nórskych korún. Táto suma je zároveň symbolická, keďže má pripomínať rok, v ktorom SAS začala s lietaním.

"Fakt, že našich pasažierov pozývame byť súčasťou ďalšieho míľnika budúcnosti leteckej prepravy, je prirodzeným pokračovaním priekopníckeho ducha a ďalším krokom k udržateľnému letectvu," vyhlásil riaditeľ SAS Anko van der Werff.

Van der Werff tým odkazoval na fakt, že SAS začali v roku 1957 ako prvé lietať ponad severný pól, čím výrazne skrátili čas letu na linke Kodaň – Tokio.

Agentúra AP pripomína, že SAS vlani v septembri podpísali predbežnú dohodu so spoločnosťou Heart Aerospace o výrobe elektrických lietadiel, ktoré aerolínie plánujú prevádzkovať na regionálnych linkách.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa