Zo školskej jedálne medzi najhoršie jedlá sveta: V rebríčku nechutností sú aj naše pokrmy!

2023-02-16 13:00:00 |   |    | 

K cestovaniu patrí aj ochutnávanie miestnych špecialít, a tak zvyknú turisti okrem pamiatok či ubytovacích zariadení čoraz častejšie hodnotiť aj tradičné jedlá. Medzi najhoršie podľa nich patria aj pokrmy, ktoré bežne jedávame!



 

Projekt TasteAtlas sa zameriava na predstavovanie tradičných jedál jednotlivých krajín sveta, ku ktorým poskytuje autentické recepty, ale i hodnotenia. Na základe nich vznikajú aj rôzne zaujímavé rebríčky. My sme sa tentoraz pozreli na najhoršie pokrmy sveta.

O prvé tri miesta sa podľa užívateľov portálu delí islandské národné jedlo hákarl z fermentovaného žraločieho mäsa, ruský šalát indigirka z kúskov mrazenej ryby, cibule, oleja, soli a čierneho korenia a tretím najhorším je kanadský pizza cake, teda pizzový koláč, ktorý tvorí 3 až 6 vrstiev pizze s paradajkovou omáčkou, salámou a syrom poukladaných na sebe a zapečených.

S veľkým pochopením sa nestretli ani anízové cukríky, vyprážaný pavúk či slanina s čokoládou. Slovensko sa našťastie do päťdesiatky najhorších nedostalo, predsa však v rebríčku najväčších nechutností nájdeme aj nám veľmi dobre známe jedlá. Pod českou vlajkou sa tam dostala rybacia polievka a ryžový nákyp. Ktovie, či ho ochutnávali v školskej jedálni...

Najlepšími slovenskými jedlami sú podľa hodnotiacich guláš, halušky, kapustnica, zemiakové placky, lokše, parené buchty a šišky, najmenej im chutia kokosové ježe, bryndzová nátierka, medvedie labky a liptovská saláma. Úplne najhoršie hodnotenie však má žinčica - so skóre 2,7 sa len tak-tak vyhla zoznamu najhorších gastrozážitkov sveta.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa