Nové bazény na kúpalisku Čajka v Bojniciach

2011-06-23 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Dva na Slovensku ojedinelé bazény z nehrdzavejúcej ocele včera slávnostne dali do prevádzky v atraktívnych priestoroch termálneho kúpaliska Čajka, priamo pod Bojnickým zámkom.



Bazény atypického oválneho tvaru určené pre deti aj dospelých sú vybavené viacerými vodopádmi, vodostrekmi a kruhovým protiprúdom.

Sú prvou etapou budovania moderného akvaparku s celoročným využitím. Bazény neskôr prekryjú presklenou kupolou s priemerom 90 metrov. Presklená bude preto, aby aj z bazénov pri kúpaní bol neustále vidieť Bojnický zámok a okolitý zámocký park.

Prvým návštevníkom sa podrobne predstavil celý projekt vybudovania moderného akvaparku a veľkého turistického centra. Mali by v ňom byť aj ďalšie vodné atrakcie a športoviská, ale aj ubytovacie zariadenia a spoločenské priestory vrátane rokovacej sály pre približne 500 ľudí.

Reálnym snom je vybudovať na blízkom svahu krytú, asi 400 metrov dlhú lyžiarsku dráhu, podobnú ako v Dubaji. Spoločne s Kúpeľmi Bojnice, Bojnickým zámkom a zoologickou záhradou by tak v Bojniciach mohlo vzniknúť jedno z najväčších turistických centier na Slovensku, ktoré by celoročne prilákalo množstvo nielen domácich, ale aj zahraničných návštevníkov.

 

 

Kontakt:
Kúpalisko Čajka Bojnice
Zámok a okolie 8
Bojnice 972 01
Tel.: 046/5430528

 

Zdroj/autor: tasr, kupaliska.topky.sk, drom

Foto: tasr, kupaliska.topky.sk

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa