Najväčšie lyžiarske strediská na Slovensku zdražia skipasy

2013-10-02 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Najväčšie lyžiarske strediská na Slovensku v nadchádzajúcej sezóne zdražia skipasy. Zvýšenie cien oznámila okrem iných spoločnosť Tatry mountain resorts, ktorá prevádzkuje vleky a lanovky vo Vysokých a Nízkych Tatrách.



Lyžovanie v najväčšom slovenskom skiareáli v Jasnej pod horou Chopok v Nízkych Tatrách bude stáť dospelého v hlavnej sezóne na jeden deň 35 eur. Oproti vlaňajšku to predstavuje šesťpercentné zdraženie. Cena šesťdňovej permanentky stúpne o štyri percentá na 185 eur. Ešte drahšie vyjdú skipasy na vianočné a novoročné sviatky. Naopak, mimo sezóny budú ceny nižšie. Po novom budú môcť turisti ušetriť, pokiaľ si skipas kúpia cez internet.

Hlbšie do kapsy budú musieť siahnuť tiež lyžiari, ktorí zamieria na svahy v Tatranskej Lomnici alebo na Štrbské pleso vo Vysokých Tatrách. V tunajších areáloch príde denný skipas na 30 eur oproti vlaňajším 28 eurám. Šesťdňová permanentka zdražie až o 13 percent na 156 eur. Navzdory tomu bude lacnejšia než vo veľkých alpských strediskách, ktoré ale podľa odborníkov často ponúkajú väčšie možnosti športového vyžitia.

K miernemu zdraženiu pristúpi na Slovensku taktiež skiareál Malinô Brdo v Ružomberku na severe krajiny. Naopak, ceny na vlaňajšej úrovni udrží stredisko Park snow na Donovaloch na strednom Slovensku.

 

Zdroj/autor: čtk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.9/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa