VÍKEND Najstarší stredoeurópsky hudobný festival

2007-07-28 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Najstarší stredoeurópsky hudobný festival sa začne dnes večer v Trenčianskych Tepliciach slávnostnými fanfárami.



Festival vznikol ešte pred druhou svetovou vojnou, pred sedemdesiatimi rokmi a teraz ide už o jeho 62. ročník. Encyklopédie potvrdzujú, že je najstarší v strednej Európe.

S existenciou Hudobného leta v týchto kúpeľoch úzko súvisí činnosť Rozhlasového orchestra v Bratislave, dnešného Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, ktorý účinkuje na ňom od prvých ročníkov. Festival verejnosti ponúka koncerty rôznych žánrov – vážnej hudby, vyššieho populáru a jazzu.

V koncertnej sieni Hudobnej dvorany sa predstavia umelci zo Slovenska, Čiech, Nemecka a USA. Na otváracom koncerte 28. júla bude účinkovať orchester Komorní sólisti Bratislava s huslistkou Ivanou Pristašovou.

V ďalších dňoch je na programe Duo manželov Černých, kvarteto lesných rohov Corni di Bratislava, operní sólisti Eva Šeniglová, Ján Babjak a Mikuláš Doboš, Johann Strauss Streichquintett z Nemecka, Metropolitný orchester Bratislava so sólistom Jozefom Benedikom, slovensko-americký International Jazz Quartett a Camerata Brunae z Brna.

Záver bude patriť 18. augusta Slovenskému komornému orchestru s umeleckým vedúcim a huslistom Ewaldom Danelom.

Kultúrno-informačné centrum

Sládkovičova 1
911 01 Trenčín
Tel.: 032/16 186, 743 35 05 Fax: 032/743 35 05
e-mail: kic@trencin.sk  www.trencin.sk

Zdroj: tasr, aices, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa