Moták roka: Slovák chcel navštíviť rodinu v Anglicku, skončil v inej krajine

2019-08-30 12:00:00 |   |    | 

Na posledné prázdninové dni nebude istý Slovák spomínať najlepšie. Hoci sa vybral za príbuznými do Anglicka, skončil v Holandsku na mieste vyše 400 kilometrov vzdialenom. Dôvodom je podobnosť názvov, ktoré sa líšia len dvomi písmenami.



 

V stredu večer musela polícia v holandskom Rotterdame riešiť bizarný prípad. Ako informovala na svojom twitterovom účte, istý Slovák chcel navštíviť svoju matku v anglickom Rotherhame. Omylom si však kúpil lístok do Rotterdamu.

S nulovou znalosťou cudzích jazykov a bez peňazí sa teda zúfalý muž ocitol v druhom najväčšom meste v Holandsku. Polícia ho odkázala na organizáciu Barka, ktorá sa stará o bezdomovcov zo strednej a východnej Európy a pomáha im s návratom do rodnej krajiny.

Ako vo štvrtok večer informoval portál AD, zamestnanci organizácie hovoria po poľsky, preto boli schopní so Slovákom komunikovať. Muž od nich dostal lístok na autobus do Londýna aj trochu peňazí na ďalšie cestovanie. „Taktiež mu dávame potraviny na dlhú cestu,“ cituje AD hovorcu organizácie Barka. O prípade informovalo aj viacero ďalších holandských médií.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Wikimedia / Henk Bezemer

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa