Panika v Chorvátsku: VIDEO K pláži v Dubrovníku priplával žralok, ľudia utekali na breh

2020-06-22 12:00:00 |   |    | 

Chorváti zažili divoký víkend - neďaleko obľúbenej pláže Copacabana pri Dubrovníku totiž spozorovali žraloka. Miestna polícia ihneď evakuovala vodu aj pláž.



 

Pláž Copacabana sa nachádza na severnej časti polostrova Lapad a ponúka očarujúci výhľad na susedný ostrov Daksu a most v Dubrovníku. Jej pozvoľný vstup je prispôsobený pre rodiny s malými deťmi, obľubujú ju však aj milovníci vodných športov.

Ich víkendový pobyt pri vode však nedopadol podľa predstáv. K pobrežiu sa totiž priblížil žralok a na pokyn polície museli všetci opustiť nielen vodu, ale aj pláž. Zrejme sa jednalo o druh mako, akého pred rokom zaregistrovali aj pri Makarskej a pri ostrove Korčula.

Ako zdôrazňujú miestni odborníci, netreba robiť paniku. Podľa Pera Ugarkovića, oceánografa zo Splitu, žraloky v Stredozemnom mori (na rozdiel od tých tropických) nikdy na ľudí bezdôvodne neútočia. V novodobých dejinách je zaznamenaných len zopár stretov s človekom, aj tie boli podľa odborníka vyvolané napríklad tým, že sa žralok zachytil na háčik.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa