Chorvátov šokovala nehanebná turistka: Toto sa v kostole naozaj nerobí!

2020-07-21 00:01:00 |   |    | 

Obyvatelia obľúbeného chorvátskeho ostrova Hvar pri víkendovom kúpaní takmer onemeli. Neznáma žena totiž použila ako prezliekareň vzácnu kultúrnu pamiatku.



 

Kostol sv. Hieronyma v meste Stari Grad patrí k najvzácnejším pamiatkam chorvátskeho ostrova Hvar. Je potvrdené, že stál už v roku 1487, podľa odborníkov je však pravdepodobne ešte starší a pochádza zo 14. storočia.

Kostol je krásnym príkladom gotickej architektúry. Jedná sa o jednoloďovú stavbu s polkruhovou apsidou, na západnom priečelí je umiestnený reliéf sv. Hieronyma, na južnom zasa reliéf Panny Márie s Ježiškom. V bezprostrednej blízkosti chrámu je aj pustovňa, kde sa v súčasnosti nachádza jedna z najobľúbenejších reštaurácií na ostrove.

Ani to však nezabránilo tomu, aby istá žena využívala vzácnu historickú stavbu ako svoju prezliekareň. Asi 50 ľudí videlo, ako si jednoducho kľúčmi odomkla bránu a vychystaná na pláž vošla na chvíľu dnu. Ako tvrdí jedna zo svedkýň, ktorá celú situáciu nafilmovala, vraj sa to tak deje už celé dni a niekedy bola žena dokonca úplne nahá.

Nedeľné popoludnie. Jedna mladá dáma, ktorá má kľúče od kostola, používa túto chránenú kultúrnu pamiatku ako súkromnú šatňu. A to isté aj pár dní predtým. Odkladá si tam svoje veci na pláž a využíva ho na ochladenie a na hranie pre deti. V sobotu som ju dokonca videla stáť nahú pred kostolom, aj keď je to takmer centrum mesta a pláž nie je určená nudistom,“ povedala portálu 24 Sata.

Domáci boli z konania ženy tak zdesení, že privolali políciu. „Po príchode na miesto uznala hliadka sťažnosti obyvateľov za oprávnené a danú osobu na základe paragrafu 14 o priestupkoch pokutovala,“ vyjadrila sa hovorkyňa Splitsko-dalmatínskeho policajného riaditeľstva. Svedkom sa však takýto trest zdal prinízky. „Vyzeralo to, že polícia bola pri tomto škandalóznom správaní bezmocná,“ uzatvára autorka videa.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Wikimedia / Gampe, 24 Sata

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa