Ikonická fotografia má konkurenciu: V Holandsku zachytila padajúci vlak socha veľryby

2020-11-03 12:00:00 |   |    | 

Len pred desiatimi dňami sme si pripomínali výročie najznámejšej železničnej nehody, keď vlak prerazil stenu stanice a lokomotíva zostala visieť na fasáde. Dlhých 125 rokov nemala čo do bizarnosti konkurenciu a aj preto sa fotografia z nej zaradila medzi ikonické. Dnes však má vážnu konkurenciu - v Holandsku sa totiž vykoľajil vozeň metra a pred pádom do vody ho zachránila len socha veľrybieho chvosta.



 

Vykoľajený vozeň podzemnej dráhy v pondelok prerazil bezpečnostnú bariéru na juhu Holandska a zachytil sa na soche v tvare veľrybieho chvosta. Informáciu priniesla agentúra AFP.

Incident sa odohral krátko po polnoci v meste Spijkenisee, neďaleko prístavného mesta Rotterdam. V súprave metra sa v tom čase nachádzal len rušňovodič, ktorý vyviazol bez zranení. Predná časť súpravy po vykoľajení visela desať metrov nad vodou a pred pádom ju zachránila len obrovská strieborná socha.

"Metro sa vykoľajilo a zachytilo na soche, ktorá nesie názov 'Zachránený vďaka veľrybiemu chvostu'. A to sa naozaj aj stalo," uviedla Carly Gorterová z regionálneho bezpečnostného úradu. "Vďaka veľrybiemu chvostu sa rušňovodič zachránil, je to neuveriteľné," dodala.

Príčina havárie sa vyšetruje a v súvislosti s tým predviedli na výsluch aj rušňovodiča. Sochu postavili približne pred 20 rokmi v parku, pri ktorom končí trať metra. Tvoria ju dva veľrybie chvosty trčiace z vody a práve o jeden z nich sa zachytila vykoľajená súprava.

_____________________________________________________________________________________________

Vlak na chodníku veľkomesta: Uplynulo 125 rokov od najznámejšej železničnej nehody

_____________________________________________________________________________________________

Na mieste nehody zasahoval v priebehu pondelka tím zložený z desiatok expertov vrátane architektov, ktorí sochu navrhli. Snahy o odstránenie vykoľajeného vozňa pritom komplikoval silný vietor a okolitá vodná plocha, pre ktorú nebolo možné použiť žeriav.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR/AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa