Z Bratislavy prvýkrát v histórii poletí najmodernejší Airbus A350-900

2023-08-02 11:30:00 |   |    | 

Skvelá správa pre dovolenkárov aj fanúšikov letectva. Už túto jeseň začne z bratislavského letiska prvýkrát v histórii lietať najmodernejší Aribus A350-900. Smerovať bude priamo do exotickej Kuby, Dominikánskej republiky a Vietnamu.



 

Novinku na Slovensko prináša skupina DER Touristik Eastern Europe, pod ktorú spadajú cestovné kancelárie FISCHER a KARTAGO Tours. „Podarilo sa to a považujem to takmer za zázrak, že takéto lietadlo bude historicky prvýkrát lietať z nášho hlavného mesta,” hovorí Marcel Siekel, riaditeľ skupiny DER Touristik Eastern Europe.

Tá uzatvorila exkluzívny kontrakt so španielskymi aerolinkami World2fly a od jesene spúšťa pravidelné lety z Bratislavy priamo do Vietnamu, Dominikánskej republiky a na Kubu.

Vítame zaujímavú spoluprácu so skupinou DER Touristik. Je to výborná možnosť ponúknuť cestujúcim až tri nové exotické destinácie, do ktorých sa z Bratislavy doteraz nikdy pravidelne nelietalo,” vyjadril sa generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Keketi.

 

Španielske aerolinky na tieto lety poskytnú najmodernejšie a najúspornejšie lietadlo strednej veľkosti Airbus A350-900 pre 432 pasažierov, ktoré má oproti súčasnému štandardu až o 25 % nižšiu spotrebu paliva.

Táto konfigurácia ponúka najlepší pomer celkovej ceny letu a počtu cestujúcich, a tým aj najvýhodnejšiu letenku.

 

Rýchlejšie aj lacnejšie

Cestujúci sa môžu tešiť nielen na dostupné letenky, ale aj kratšie doby letu. „Všetky lety z Viedne do našich destinácií trvajú najmenej o štyri či päť hodín dlhšie, ako budú tie naše. Cena letenky je 1300 eur. U nás za to majú ľudia už kompletný zájazd. A letíme novým Airbusom, nie 20-ročnými Boeingmi,” vysvetľuje Siekel.

 

Tichý a pohodlný let

Lietadlo poskytne cestujúcim maximálne pohodlie a nezvyčajne tichý let. Hladina hluku na palube je na úrovni len 59 db, čo z nej robí najtichšiu kabínu zo všetkých súčasných lietadiel.

V cene letenky majú klienti jednu palubnú batožinu s hmotnosťou do 10 kg a jednu odbavenú s hmotnosťou do 23 kg. Letenka zahŕňa tiež chutné trojchodové menu s olovrantom alebo raňajkami a bezplatné nealko nápoje.

Dlhú cestu pasažierom spríjemní tiež wifi pripojenie a bohatý systém palubnej zábavy v češtine s 200 hodinami filmov, hudby, audiokníh či hier na obrazovkách pred každým sedadlom.

Zásadným benefitom je tiež moderný filtračný systém, ktorý na palube zaručuje neustálu výmenu vzduchu. Vďaka nižšiemu tlaku v kabíne sa výrazne znižuje aj únava a jet lag,“ dodáva Jiří Jelínek, predseda predstavenstva skupiny DER Touristik Eastern Europe.

 

S medzipristátím v Prahe

Kvôli nosnosti dráhy nemôže lietadlo tohto typu vzlietnuť z bratislavského letiska s plnou kapacitou, preto poletí Airbus z Bratislavy obsadený len na tretinu. Ďalších cestujúcich naberie počas medzipristátia v Prahe.

 

K dokonalým plážam

Lety smerujú priamo na kubánsky ostrov Cayo Santa Maria, do vychyteného letoviska Dominikánskej republiky Punta Cana či na neprebádaný vietnamský ostrov Phu Quoc. Tieto exotické destinácie sú tak teraz Slovákom dostupnejšie než kedykoľvek predtým.

Presvedčte sa v ponukách cestovných kancelárií FISCHER a KARTAGO Tours a zažite už túto jeseň dokonalé biele pláže a skvelé all inclusive rezorty Kuby, Dominikánskej republiky či Vietnamu za tie najlepšie ceny.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa