Na dráhe letiska v Tokiu horeli lietadlá, zomrelo päť ľudí

2024-01-02 10:30:00 |   |    | 

Lietadlo spoločnosti Japan Airlines zachvátil dnes na letisku Haneda v japonskej metropole Tokiu požiar, keď sa po pristátí zrazilo s lietadlom pobrežnej stráže. Na palube bolo 379 ľudí; všetkých sa podarilo evakuovať. Päť zo šiestich členov posádky lietadla pobrežnej stráže ale zahynulo.



 

Japonská verejnoprávna televízia NHK odvysielala zábery na plamene vychádzajúce z boku lietadla spoločnosti Japan Airlines na pristávacej dráhe. Ďalšie video zachytáva hasičov bojujúcich s ohňom, ktorý sa rozšíril takmer na celé lietadlo.

Podľa hovorcu Japan Airlines bol požiarom postihnutý let 516 z ostrova Hokkaidó. Preživší uviedli, že krátko po pristátí ucítili náraz do lietadla a vnútorné priestory zaplnil dym. Všetkých 367 cestujúcich a 12 členov posádky sa podarilo zachrániť, lietadlo opustili po spustenej evakuačnej šmykľavke.

Po zrážke začal horieť aj stroj pobrežnej stráže, ktorý sa chystal dopraviť pomoc pre ľudí postihnutých ničivým pondelkovým zemetrasením na polostrove Noto. Pilot je v poriadku, päť ďalších členov posádky pri nehode prišlo o život.

Všetky ranveje na letisku Haneda, ktoré patrí k najvyťaženejším v Japonsku, boli uzavreté.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa