Dokonalá pastva pre oči: Vrcholí slávny Festival ľadu a snehu

2024-01-27 12:00:00 |   |    | 

Severočínske mesto Harbin po celom svete preslávil najväčší festival sôch z ľadu a snehu. Hoci teploty klesajú aj dvadsať stupňov pod nulu, denne si ich sem prichádza pozrieť obrovské množstvo zvedavcov z Číny aj zo zahraničia. Krehké umelecké diela budú totiž čoskoro minulosťou.



 

Od 20. decembra do začiatku marca sa v čínskom meste Harbin koná najväčší ľadový festival na svete. Rozprestiera sa na ploche 810 tisíc metrov štvorcových, kde sú diela vytvorené z 250 tisíc metrov kubických ľadu.

Obrovské sochy predstavujú budovy a mosty v čínskom štýle, rozprávkové hrady, veže aj jednu presnú podobu Pekingského chrámu nebies. V okolí parku bolo vybudovaných niekoľko toboganov pre deti a dospelých.

Marketingový zástupca festivalu Sun Zemin pre agentúru Reuters povedal, že priemerný počet ľudí, ktorí park denne navštívia, sa tento rok výrazne zvýšil na približne 30 000. "V roku 2018 bol priemerný počet ľudí navštevujúcich park za deň okolo 18 500... Takže celkový počet ľudí sa v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi takmer zdvojnásobil," povedal.

Harbin je hlavné mesto najsevernejšej provincie Heilongjiang v Číne, ktorá má spoločnú hranicu s Ruskom v dĺžke 3 000 km. Tento rok zažíva vďaka sociálnym sieťam nebývalú popularitu, keď sa sem obyvatelia teplejšieho juhu doslova hrnú.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa